Mano Gargždai



100 proc. iš istorijos egzamino - dabar tai įmanoma kiekvienam

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Simas Jaskutėlis ir Julius Pauliukevičius (GoHisto bendraįkūrėjai) Agnės Žilevičiūtės nuotr. Simas Jaskutėlis ir Julius Pauliukevičius (GoHisto bendraįkūrėjai) Agnės Žilevičiūtės nuotr.

Brilliant Young Entrepreneurs 2013“ (http://brilliantentrepreneurs.org) - konkursas sėkmingo verslo pradžios paramai gauti, skirtas universitetų studentams ir absolventams, pasiekė finišą.

Išrinkta studentų idėja GoHisto.lt kuri padės pasirengti istorijos egzaminui per mobiliąją programėlę ir be streso. Idėjos autoriai  Julius Pauliukevičius (Kauno technologijos universitetas) ir Simas Jaskutėlis (Vilniaus universitetas) greitu metu pristatys ir beta versiją. Jaunuolių idėja  laimėjo 15 000 eurų paramą verslo planui įgyvendinti.

 

Konkuras Brilliant Young Entrepreneurs“

Bendradarbiaudamos su 15 šalių nacionalinėmis organizacijomis Junior Achievement“ šį konkursą rengia JA-YE Europe“ ir kompanija Hyundai“. Lietuva yra vienintelė Baltijos šalis, kurios studentai ir absolventai dalyvauja šiame konkurse.

Hyundai“ atstovė Reet Johannson, paklausta, kodėl buvo pasirinkta Lietuva, sakė: Lietuvos Junior Achievement“ yra aktyviausia ir našiausiai dirbanti su universitetais bei skatinanti nebijoti realizuoti savo sumanymų.“

Brilliant Young Entrepreneurs 2013“ tikslas - padėti studentiško verslo idėjoms tapti realybe, suteikiant finansinę ir konsultacinę paramą kuriamoms jauno verslo įmonėms.

Konkurso idėja kilo, kai pastebėjome, kad ekonomikos situacija nieko gero nežada. Jauniems žmonėms sunku susirasti darbą, kai jie baigia mokyklą, universitetą. Todėl nusprendėme, kad norime padėti, paremti juos, kad jie surastų save, išmoktų tai, ko nei mokykla, nei universitetas nemoko. Suteikdami jiems galimybių ir padrąsindami norime, kad jaunimas pasibandytų ir išliktų versle“, -kalbėjo Hyundai“ atstovė.

 

100 proc. iš istorijos egzamino - dabar tai įmanoma kiekvienam

GoHisto“ - ta istorijos korepetitorius internete. Programa leis vartotojams spręsti geriausių Lietuvos istorijos mokytojų sudarytas užduotis, kurios bus sukurtos atsižvelgiant į istorijos valstybinio egzamino programą. Programos naudotojas spręs testus, o programa bus sukonfigūruota taip, kad mokinys, spręsdamas užduotis, galėtų matyti savo progresą, pasirinkti laikotarpius ar temas, į kurių klausimus jam sekėsi atsakyti sunkiausiai, ir tobulinti žinias ten, kur buvo rasta individualių spragų.“

J. Pauliukevičiaus ir S. Jaskutėlio verslo planas iš septynių finalininkų buvo išrinktas laimėtoju. Vaikinai neslėpė susijaudinimo ir džiaugsmo: Dar vis netikime. Turi praeiti šiek tiek laiko, kad suprastume, kas įvyko.“ Šiandien savo laimėtą 15 000 eurų paramą vaikinai pamirš ir ruošis rytojaus egzaminams, bet po jų laukia daug malonių darbų: Pirmieji žingsniai įgyvendinimo link yra programos užsakymas ir turinio kūrimas. Beta versija pasirodo kovo 10 dieną. Ji bus bandomoji ir ją galės išbandyti visi norintys.“

 

Verslo idėjos, kurios nori būti įgyvendintos

Konkursas Brilliant Young Entrepreneurs 2013“ vyko kelias etapais. 1 etapas  - verslo planų pateikimas. 2 etapas - nacionalinis finalas, kuriame buvo pristatomi septyni geriausi verslo planai, atitinkantys konkurso kriterijus. 5 minutės ir 2 minučių vaizdinis pristatymas - tiek laiko turėjo finalininkai pristatyti savo verslo idėją ir įtikinti vertinimo komisiją, kad jie verti nugalėti.

 

Į laimėjimą taip pat pretendavo šios verslo idėjos:

Your Sound“ - klientui suteikti galimybę pačiam susikurti garso aparatūrą. Tai reiškia, kad kiekviena pagaminta kolonėlė bus unikalios išvaizdos ir dizaino. Pirkėjas gali pasirinkti visus garso kolonėlės parametrus, pvz., forma, dydis, svoris, spalva, dizainas, galingumas, kaina ir t. t. Pagrindinis idėjos tikslas - pasiūlyti vartotojams visiškai unikalų vienetinį produktą, pagamintą pagal jų asmeninius poreikius. (aut. Arnas Petravičius, Rokas Semėnas ir Viltenis Sinkevičius).

Greitojo maisto restoranas Weight, Take & Go“ (WTG) - nedidelės erdvės restoranas, pardavinėjantis paruoštą maistą išsinešti švediško stalo principu. Patiekalo kaina yra vienoda, neskirstant pagal jo ingridientus (aut. Aurimas Paliukaitis, Dainius Lučkauskas, Martynas Juška).

Herojus.lt - lietuviška internetinė komiksų parduotuvė, kurioje būtų galima įsigyti populiariausių komiksų įvairiomis užsienio kalbomis. Užsiimti populiariausių komiksų leidyba Lietuvoje bei užmegzti glaudžius santykius su švietimo įstaigomis (darželiais, mokyklomis, universitetais) ir užsiimti edukacinių komiksų leidyba popieriniu ir elektroniniu formatu. (aut. Džiugas Petruškevičius).

UAB IT sprintas“ projektas knyga.lt - vartotojai pasinaudodami knyga.lt platforma lengvai galės įsigyti knygas naudodamiesi asmeniniu kompiuteriu, mobiliuoju įrenginiu ar tiesiai iš savo feisbuko paskyros (aut. Justinas Mažonas).

Internetinė parduotuvė/socialinė platforma Hobis Tau“  siūlo įvairių laisvalaikio veiklos komplektų kartu su instrukcijomis. Žmonės, norintys pradėti naują veiklą, sugaišta nemažai laiko, kol įsigyja visą reikalingą įrangą ir galiausiai savarankiškai išmoksta ja naudotis. Komplektai supaprastintų šį procesą ir padėtų keliais paspaudimais gauti visą įrangą kompaktiškoje pakuotėje tiesiai į namus, o paprastos ir vaizdžios instrukcijos leistų lengvai žengti pirmuosius žingsnius pasirinktoje veikloje (aut. Kristina Čepėnaitė, Vilius Viburys, Mantas Markauskas, Karolis Povilavičius).

Coffee or tea?“ - tai mobilioji programėlė, kuri padėtų susirasti draugų. Kavos kavinėms - tai būtų nauja vieta reklamai. Ši programėlė gali padėti surasti draugiją išgerti kavos ar arbatos, susipažinti su žmonėmis, turinčiais tokių pat pomėgių. Taip pat galima sužinoti, kur ir kokios taikomos karštų gėrimų nuolaidos (aut. Vaidas Kantakevičius, Simonas Vareikis, Julija Litvaitytė, Andrius Kazakauskas, Tadas Vaitmonas).

Eugenijus Savičius, VšĮ  Lietuvos Junior Achievement“ vadovas: Po pernai metų konkurso tikimės, kad po pusmečio vėl prasidėsiančio konkurso pirmame etape dalyvaus žymiai daugiau studentų, norinčių pristatyti naujas verslo idėjas ir laimėti 15 000 eurų prizą.“ Nosies gali nenukabinti ir Brilliant Young Entrepreneurs 2013“ metų dalyviai, kuriems nenusišypsojo laimė, nes konkurse Brilliant Young Entrepreneurs 2014“  galite dalyvauti su nauja arba patobulinta verslo idėja.

Sunku rasti geresnį variantą, kur studentai gali patikrinti save ir savo idėjas, be to, laimėti“, - skatina E. Savičius.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 280 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,