Mano Gargždai



Renginys „Ką aš žinau apie Veiviržėnų seniūniją“ sudomino mažuosius

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
A.Vanagienės nuotr. A.Vanagienės nuotr.

„Niekada nebūna per daug žinių apie gimtą kraštą, jo istoriją, geografinius objektus, žmones...“ – pagalvojau dar rudenį, planuodama penktokams klasės renginį „Ką aš žinau apie Veiviržėnų seniūniją“. Tad taip kilo idėja organizuoti šį renginį, skirtą Nepriklausomybės akto 100-mečio sukakčiai pažymėti.

 

Jau nuo sausio mėnesio kartu su penktokais atsakingai ruošėmės klasės renginiui: ieškojome informacijos apie Veiviržėnų seniūnijos piliakalnius, upes, kaimus, mokyklas, bažnyčią, kitas įstaigas ir jų vadovus, lankytinas vietas, įžymius žmones, gyventojus. Mokiniai ne tik atsakingai rinko medžiagą, bet ir apgalvojo įvairius jos pateikimo būdus ir formas: parengė plakatus, piešė piešinius, sudarė diagramas, komponavo puokštes, projektavo bei įrėmino kūrybinius darbelius.

Vasario 16-osios išvakarėse penktokai visą surinktą medžiagą sėkmingai pritaikė klasės renginyje ir tik po jo visi kartu nusprendėme įgytas žinias ir surinktą medžiagą perteikti gimnazijos pradinukams renginyje „Ką aš žinau apie Veiviržėnų seniūniją“, skirtame Kovo 11-osios šventei. Kad renginys būtų ne tik informatyvus, bet ir meniškas, bendradarbiavome su muzikos mokytoja metodininke Jovita Jokšiene, kuri geranoriškai sutiko parengti muzikinius programos numerius dainingiems ir muzikuojantiems penktokams. Tad išaušus kovo 9-osios pavasariu dvelkiančiam rytui, penktokai, kaip tikri renginio šeimininkai, šurmuliavo renovuotoje gimnazijos aktų salėje ir nekantraudami laukė pradinukų, jų mokytojų, svečių.

Renginį pradėjome veiviržėniškės poetės Elenos Skaudvilaitės eilėraščiu „Tarp Dievo beržynų“, kurį deklamavo penktokė Luka Švabaitė. Netrukus po to, kai didingai nuskambėjo penktokų atliekama daina „Žemėj Lietuvos ąžuolai žaliuos“, renginio vedėja penktokė Augustė Gečaitė sveikino pradinukus ir linkėjo jiems sėkmės intelektualiame renginyje.

Pradinukai susidomėję stebėjo mokytojos A. Vanagienės parengtas pateiktis apie Veiviržėnų seniūniją ir noriai įsijungė į diskusijas apie pažįstamus vaizdus, objektus, įvykius, žmones. Vėliau pagal pateikčių turinį 4 pradinių klasių komandos atliko įvairias užduotis ir džiugino puikiomis žiniomis bei rezultatais. Atlikus praktines užduotis buvo galima surinkti 36 taškus, tad galėjome tik pasidžiaugti, jog 4 kl. mokinių komanda „Atžalėlės“ (mokytoja I. Raudonienė) visas užduotis atliko be klaidų ir tapo renginio nugalėtoja. Kitos komandos taip pat daugelį užduočių atliko teisingai ir tik vos keliais taškais viena nuo kitos atsilikusios trečiokai (mokytoja J. Jokšienė), pirmokai (mokytoja V. Stonkuvienė) ir antrokai (mokytoja N. Stonkuvienė) tarpusavyje pasidalijo kitas prizines vietas.

Žiūrovams taip pat neteko nuobodžiauti, jie stebėjo filmą apie Veiviržėnus, kuriame bandė atpažinti mokinius ir kitus veiviržėniškius, įamžintus filmo juostoje, sukurtoje prieš 7 metus. Buvo smalsu stebėti, kaip atrodė aštuntokai, devintokai ar dešimtokai, būdami pirmokais, antrokais ar trečiokais. Kituose renginio intarpuose nuščiuvę klausėmės penktokų atliekamų muzikos kūrinių ir garbių renginio svečių pasisakymų. Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Sigitas Karbauskas pasidžiaugė, kad gimnazijoje nuo mažens yra ugdomas mokinių pilietiškumas, skiepijama meilė gimtajam kraštui, ugdoma pagarba ir tolerancija žmogui. Tarybos narys Viktoras Kura ragino mokinius visada būti pilietiškais, iniciatyviais, domėtis gimto krašto istorija, kultūriniu paveldu. Veiviržėnų parapijos klebonas skatino mokinius nuolat puošti gimtą kraštą savo kilniais darbais ir poelgiais, aktyviai dalyvauti miestelio valstybinių ir tradicinių švenčių renginiuose.

Renginio organizatorė 5 klasės vadovė A. Vanagienė apibendrindama renginį linkėjo mokiniams meilę savo gimtajam kraštui, kaip didžiausią vertybę visada nešioti savo širdyse ir skleisti ją savo prasmingais darbais, kūrybiniais bei intelektualiniais gebėjimais.

 

Renginio akimirkos – Almos Vanagienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 506 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,