Mano Gargždai



Moksleiviai kviečiami į paskaitas Klaipėdos universitete

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos universiteto nuotr. Klaipėdos universiteto nuotr.

Startuoja registracija į moksleivių pamėgtą tradicinį Klaipėdos universiteto projektą – „Iškeisk pamoką į paskaitą“. Projektas šį pavasarį vyks jau dešimtą kartą.

 

Galės rinktis iš 70 mokslo krypčių

Balandžio 9–13 dienomis trumpam tapti Klaipėdos universiteto studentu ir daugiau sužinoti apie dominančias studijų programas galės visi norintys vyresniųjų klasių moksleiviai. Na, o abiturientams tai – puiki proga „pasimatuoti“ specialybę prieš nusprendžiant, kurią studijų programą pasirinkti baigus mokyklą.

Paskaitas skaitys Klaipėdos universiteto profesoriai, docentai, kiti savo sričių profesionalai. Moksleiviai turės galimybę rinktis iš plataus paskaitų spektro: nuo paskaitų apie jūrinę archeologiją Lietuvoje, Mėmelio-Klaipėdos miesto įkūrimo paslaptis iki televizijos ir radijo montažo, pramogų industrijos ar pažangios pirmosios medicininės pagalbos. Sau įdomių paskaitų atras ir mėgstantieji pajudėti, pavyzdžiui, apie krepšinį arba kineziterapiją vandenyje. Kviečiami ir moksleiviai, svajojantys pabūti mokslininkais ir padirbėti laboratorijoje: elektros pavarų teorija ir automatinis valdymas; vaisinių muselių genetinis kryžminimas. Humanitarams pasiūlysime filosofijos, anglų apsakymo ir romano (XX a. II pusė) paskaitų. Tai tik keli pavyzdžiai, mat šį pavasarį Klaipėdos universitete galėsite rinktis iš daugiau nei 70 skirtingų mokslo krypčių siūlomų paskaitų.

 

Galimybė iškeisti mokytoją į dėstytoją

Visą savaitę minėtomis dienomis universitete moksleiviai kartu su studentais galės dalyvauti interaktyviose paskaitose, seminaruose ar laboratoriniuose užsiėmimuose. Paskaitos vyks Klaipėdos universiteto Sveikatos mokslų, Jūros technologijų ir gamtos mokslų, Humanitarinių ir ugdymo mokslų, Socialinių mokslų fakultetuose, Baltijos istorijos ir archeologijos institute bei Menų akademijoje.

Vykdant projektą „Iškeisk pamoką į paskaitą“ Klaipėdos universiteto dėstytojai siūlo paskaitas skaityti ir mokyklose – Klaipėdos mieste bei Vakarų Lietuvos regione. Taigi moksleiviai turės galimybę ne tik iškeisti pamoką į paskaitą, bet ir savo mokytoją – į dėstytoją. Atkreipiame dėmesį, kad registraciją pakviečiant dėstytoją į savo mokyklą turėtų vykdyti mokytojas.

Kviečiame mokyklas aktyviai dalyvauti ir taip praturtinti matematikos, biologijos, lietuvių kalbos ir literatūros, informacinių technologijų, fizikos bei chemijos, menų, kūno kultūros pamokas. Mokinius skatiname aktyviai domėtis ateities studijomis ir artimiau susipažinti su studentišku gyvenimu.

 

Registracija jau prasidėjo ir vyks iki balandžio 4 d., 12 val.

Paskaitų sąrašą universitete ir tavo mokykloje surasite čia: www.ku.lt

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 751 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,