Mano Gargždai



Balandžio 6-oji – Saugaus eismo diena Lietuvoje

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Šį penktadienį, balandžio 6-ąją, Lietuvoje minėsime Saugaus eismo dieną. Kviečiame visus, didelius ir mažus, jaunimą ir suaugusiuosius, senjorus aktyviai dalyvauti kuriant saugų eismą mūsų šalies keliuose. Pagrindinis šios dienos tikslas – nė vieno nukentėjusio eismo dalyvio Lietuvos keliuose.

 

Balandžio 6-ąją Lietuvoje minima Saugaus eismo diena. Tai diena, suteikianti galimybę dar kartą kiekvienam visuomenės nariui, eismo dalyviui, susimąstyti apie žmogiškąsias vertybes – gyvybę, sveikatą, atsakomybę už savo elgesį kelyje.

Saugaus eismo diena Lietuvoje minima jau daugiau nei dešimt metų. Ši diena į atmintinų dienų sąrašą įtraukta 2006 metais (Lietuvos Respublikos atmintinų dienų įstatymas).

Pagrindinis Saugaus eismo dienos tikslas – nė vieno nukentėjusio eismo dalyvio šalies keliuose. Saugokime, gerbkime ir rūpinkimės vieni kitais.

Lietuvos policijos kapelionas kunigas Algirdas Toliatas atkreipia dėmesį, kad eismo saugumas yra svarbus kiekvieno visuomenės nario, tiek paties mažiausio, tiek garbaus amžiaus senjoro, gyvenime.

„Daug kalbame, kad stipri visuomenė paremta pagarbos ir pasitikėjimo „kolonomis“. Bet pagarba prasideda nuo konkretaus elgesio gyvenimo keliuose. Kasdien dalyvaujame eisme, tad tai galėtų tapti kūrybine erdve pagarbos kultūrai. Ne vien, kad apsisaugotume nuo beprasmių žūčių ir sužeidimų, bet ir nuo neapykantos kurstymo, kurią iš gatvės „atsinešame“ į savo namus, darbą“, – sako A. Toliatas.

Policija primena visuomenei, kad saugumą kelyje galime sukurti tik bendromis pastangomis. Kelių eismo taisyklių laikymasis, tolerancija, pagarba vienas kitam, dėmesingumas ir sąmoningumas turi lydėti kiekvieną eismo dalyvį, dalyvaujantį viešajame eisme.

Šiai dienai paminėti policija kartu su socialiniais partneriais, taip pat ir kitos suinteresuotos institucijos (įstaigos, visuomeninės organizacijos), organizuoja įvairius renginius: konferencijas, konkursus, susitikimus su visuomene, prevencines priemones ir t. t.

Nuo 9.00 val. – Klaipėdos aps. VPK pareigūnų prevencinės šviečiamojo pobūdžio policinės priemonės.

Balandžio 5 d. (10.00 val.) Klaipėdos aps. VPK patalpose vyko konkursas „2018 metų saugiausia ikimokyklinio ugdymo įstaiga“ (konkurso tikslas – skatinti ikimokyklinio ugdymo įstaigų vaikus supažindinti su pagrindiniais kelių eismo taisyklių reikalavimais, ugdyti saugaus elgesio kelyje gebėjimus, plėtoti saugaus eismo sampratą realiame gyvenime, skatinti ikimokyklinių įstaigų bendruomenių ir policijos bendravimą bei bendradarbiavimą.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 345 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,