Mano Gargždai



Mamos dieną gargždiškiai iškylavo tarp narcizų (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Iškylos akimirka. Simos Ulvikienės nuotr. Iškylos akimirka. Simos Ulvikienės nuotr.

Praėjusį sekmadienį, minint Mamos dieną, Gargždų miesto bendruomenė sukvietė miestelėnus į parką, kur narcizų apsuptyje jau trečiąjį kartą organizuota iškyla.

 

Atvykusieji į renginį galėjo mėgautis saule, bendrauti su vaikais, draugais, pasivažinėti puošnia karieta. Vaikai turėjo galimybę smaguriauti cukraus vatos, pasidabinti veidus piešinukais, jodinėti arkliais, bėgioti ir išdykauti su mimais. Parke taip pat buvo įrengta edukacinė erdvė, kurioje mažiausieji galėjo pasidaryti gėles iš popieriaus ir vėjo gaudykles.

Prie bendruomenės organizuojamo renginio šiemet prisijungė pramogų erdvė „Emigus“, už dovanotus parkui narcizus vaikams atsidėkoję balionais.

„Šventėje dalyvavo išties daug vaikų. Kai matai jų tiek daug bėgiojančių, besidžiaugiančių, supranti, kad renginys – ne veltui“, – pavykusiu renginiu džiaugėsi organizatoriai.

Tikroji šventės idėja, anot bendruomenės, – visiems susirinkti į didelį pikniką, kur vaikai galėtų pramogauti, o tėvai – pabendrauti, pasilepinti geru oru: „Labai džiaugiamės, kad šiemet daugiau žmonių atvyko su pledais. Teko matyti, kad kažkas savo gimtadienį šventė. Tai iš tiesų labai džiugina.“

Šventės dalyviai, tradiciškai, turėjo progą padovanoti miesto parkui narcizų – prie kiekvienos pramogos stovėjo aukų dėžutės, į kurias buvo galima mesti pinigus narcizams pirkti. Šiemet už kiekvieną pramogą Gargždų miesto bendruomenė prašė atsidėkoti bent 10-čia narcizų svogūnėlių, t. y. sumokėti 1 Eur., norintieji aukojo ir daugiau. Organizatoriai teigia, kad šventės metu surinkta 312,74 Eur., pernai buvo paaukota 309,99 Eur. Už surinktus pinigus rudenį numatoma pasodinti dar 3 120 narcizų.

Organizatoriai atskleidė turintys naujų ir anksčiau neįgyvendintų idėjų kitų metų renginiui: „Visko pasakoti negalime, nes neliks siurprizo. Siekiame, kad tai būtų bendrystės piknikas, norime, kad parke žydėtų dar daugiau narcizų, tačiau pats šventės konceptas išliks panašus.

 

Vaikus linksmino mimai. S. Ulvikienės nuotr.

 

Šventė kasmet vis populiarėja, tačiau Gargždų miesto bendruomenė abejoja, ar tinkamas pasirinkimas ją daryti būtent per Mamos dieną: „Atrodo, kaip ir smagu pasikviesti savo mamą į pikniką ant pievelės prie žydinčių narcizų lauko, bet daug kas išvažiuoja lankyti savo mamų kitur. Kitas minusas – gerokai atšilus narcizai labai sparčiai nužydėjo, ir to tikrojo grožio liko labai nedaug. Tačiau savaitę prieš dar nebuvo taip šilta ir žalia, o to norisi. O per šią šventę galėjome mėgautis išties nuostabiu oru. Gal kitais metais padarysime apklausą, kada žmonės labiau norėtų.“

Bendruomenė džiaugiasi, kad idėja parkui dovanoti narcizus pasiteisino, nors pradžioje būtą diskusijų – bijota, kad gėlių nenuskintų: „Kai kiekvienas padovanoja savo narcizų, tai tampa mūsų visų, tada nekyla noras draskyti ir niokti. Ne kartą teko stebėti, kaip mamos moko savo mažus vaikus, kad gėlytėmis reikia džiaugtis, skinti ir mindyti negalima. Ir tai labai gerai, nes taip mes išmokstame saugoti ir kurti.“

Gargždų miesto bendruomenė dėkoja visiems, prisidėjusiems prie pramogų organizavimo, dovanojusiems narcizus ir atvykusiems į renginį: „Dėkojame Vidai Kuznecovienei – pačiai šauniausiai gėlių ir vėjo gaudyklių gaminimo mokytojai, Šarūnei Petruškevičienei už pačią skaniausią cukraus vatą, mimams – Arūnui ir kolegėms, Zosytei ir Kristinai už nuostabiai išpieštus vaikų veidukus, vaikų pramogų erdvės „Emigus“ savininkėms Ingridai ir Linai už balionus, už suteiktą galimybę vaikams pajausti jojimo arkliuku džiaugsmą esame labai dėkingi Vaclovui Macijauskui ir Rietavo žirgynui, o už galimybę pasivažinėti nuostabaus grožio karieta – Anetai Abulskienei. Arbata mus vaišino valgykla „Bulvė“, arkliukų prižiūrėtojus picomis – „Ievos skanėstai“, o nuostabiai skaniu pyragu visus vaišino Julija Lukošienė. Taip pat neišsivertėme be elektros, už ją dėkojame VšĮ „Gargždų futbolas“ direktoriui Rimantui Mikalauskui.“

Narcizus parkui bendruomenė perka rugsėjo viduryje, tad iki to laiko dar galite dovanoti. Kas neturėjo tokios galimybės per pikniką, galite pervesti pinigėlių į Gargždų miesto bendruomenės sąskaitą: AB Swedbank 73000 LT347300010132115190, organizacijos kodas – 302251456, paskirtis: narcizams.

 

Iškylos akimirkos – Simos Ulvikienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 104 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,