Mano Gargždai



Moksleiviai pavasarį pabudino festivaliu „Garsų vaivorykštė“

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Festivalis – tikras pasididžiavimas ne tik Gargždams, bet ir visam Klaipėdos rajonui. G. Našlėno nuotr. Festivalis – tikras pasididžiavimas ne tik Gargždams, bet ir visam Klaipėdos rajonui. G. Našlėno nuotr.

Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijoje penktadienio popietę į aktų salę rinkosi skirtingo amžiaus muzikos mylėtojai. Visi, pasipuošę tautiniais kostiumais bei besidalinantys gera nuotaika, susirinko paminėti jau 15 metus vykstančio Klaipėdos apskrities tautinės muzikos ir šokio festivalio „Garsų vaivorykštė“, kurio organizatorės – gimnazijos muzikos mokytojos metodininkės Jūratė Surblienė ir Laima Rimkienė bei vyresnioji šokių mokytoja Anželina Papievienė.

 

Gražiais žodžiais apie muziką festivalį pradėjo jį vedusios gimnazistės Monika ir Austėja. Taip pat sulaukėme ir gražių svečių pasisakymų. Renginio neaplenkė ir pas mus atvyko Klaipėdos rajono mero pavaduotoja Violeta Riaukienė, Klaipėdos rajono švietimo centro metodininkė Nomeda Skliuderienė, Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Irena Barbšienė ir, žinoma, Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos direktorės pavaduotoja Danutė Mockienė. Taip pat visus dalyvius bei svečius šiltai sutiko ir gimnazijos direktorė Irena Pintverytė tardama sveikinimo žodį.

Pirmieji muzikinę dalį pradėjo Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos ir Gargždų muzikos mokyklos Veiviržėnų skyriaus mokiniai – vaikų šokių studija „Vija“ ir folkloro ansamblis „Veiviržėlė“ kartu su vadovais Sandra Leonauskiene, Jolanta Kudabiene ir Alvydu Vozgirdu. Kolektyvai atliko pasirodymą „Čir vir pavasaris“. Komisijos nuomone, „Vija“ – estetiškiausias, o „Veiviržėlė“ – kūrybiškiausias kolektyvai. Būtent pagal šiuos kriterijus renginio pabaigoje ir buvo įteikiamos nominacijos. Antrieji – Klaipėdos rajono Slengių mokyklos-daugiafunkcinio centro vaikų etnomuzikavimo studija, kurios vadovas – Jonas Kavaliauskas. Jie taip pat džiugino žiūrovus ne ką prastesniu pasirodymu, tad ne veltui pelnė žaismingiausiųjų nominaciją. Kita grupė – gimnazijos kaimynai, „Minijos“ progimnazija. Mokytojos Birutė Šutinienė bei Valė Norvidienė atsivedė savo mažuosius „tatutiečius“, ketvirtų bei antrų klasių moksleivius, ir sušoko šokį bei parodė, kokie yra tikri liaudies sergėtojai – mažieji pasakotojai. Šokėjai namo parsivežė išradingiausiųjų, o pasakotojai – meniškiausiųjų nominaciją.

Festivalyje džiugino ir mūsų pasididžiavimas – Klaipėdos rajono TAU vokalinis ansamblis „Atmintis“ bei jų vadovė Regina Česnauskienė ir šokių kolektyvas „Skinija“ su vadove Giedre Malūnavičiene. Ši grupė išsiskyrė tuo, jog ją sudarė moterys, sulaukusios gražaus garbingo amžiaus. „Atmintis“ buvo pripažinta už lyrškumą, o „Skinija“ – už eleganciją. Paskutinieji, bet ne prasčiausi – tai pačios renginio šeimininkės kartu su gimnazijos muzikos ansambliu. Kaip visuomet, jie užbaigė renginį ir sukvietė visus bendrai dainai.

Toks festivalis – tikras pasididžiavimas ne tik Gargždams, bet ir visam Klaipėdos rajonui. Taip mes išaukštiname liaudiškos muzikos svarbą, prikeliame ją ir primename, jog mūsų tauta – vis dar gyva, tik galbūt kartais pamirštame, kokia ji buvo ir yra iš tikrųjų turtinga bei kūrybinga. Apsirengę tautiniais rūbais bei paruošę kojas bei balsus, mes vėl, kaip ir anksčiau buvo populiaru, galime įsilieti į liaudišką ritmą ir pabudinti pavasarį.

 

Akimirkos iš festivalio – Gintauto Našlėno nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 115 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,