Mano Gargždai



Kitą savaitę prasidės tarptautinė paroda „Mokymasis. Studijos. Karjera 2014“

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Evgenija Levin nuotr. Evgenija Levin nuotr.

Vasario 6–8 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ (Laisvės pr. 5, Vilnius) vyks XII tarptautinė žinių ir išsilavinimo paroda ,,Mokymasis. Studijos. Karjera 2014“.

Paroda skirta mokiniams, abiturientams, jų tėvams, mokytojams, visiems, kam rūpi stojimo tvarkos, studijų, karjeros planavimo galimybės ir naujovės. Šių metų naujiena – rengiamos „Studentų dienos“. Studentai, apsilankę parodoje, daugiau sužinos, ką gali pasirinkti po pirmosios pakopos studijų, apie galimybes atlikti praktiką ar įsidarbinti geriausiose Lietuvos įmonėse.

Vasario 4 d., antradienį, 11 val. Konferencijų salėje 5.2 vyks spaudos konferencija, kurioje dalyvaus švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis, Lietuvos studentų sąjungos prezidentas Paulius Baltokas, „Sėkmės mokyklos“ vadovas Nerijus Buivydas ir „Litexpo“ atstovai.

Vasario 7 d., penktadienį, 11 val. Konferencijų salėje 5.1 vyks Švietimo ir mokslo ministerijos konferencija „Visos pasirinkimo galimybės“, skirta abiturientams, mokytojams, tėvams, visiems, kurie domisi aukštojo mokslo naujovėmis. Per konferenciją, kurią ves žurnalistas, televizijos laidų vedėjas Ignas Krupavičius, bus pateikta naujausia ir aktualiausia informacija būsimiems studentams. Pranešimą apie pasirinkimo galimybes skaitys švietimo ir mokslo viceministras Rimantas Vaitkus, Personalo valdymo profesionalų asociacijos direktorė Nijolė Kudabienė patars, kaip pasirinkti karjeros kelią, apie 2014 metų stojimo tvarką papasakos Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendram priėmimui organizuoti (LAMA BPO) prezidentas Pranas Žiliukas. Nuo 11.55 val. į konferencijos dalyvių klausimus atsakinės Švietimo ir mokslo ministerijos, Valstybinio studijų fondo, Nacionalinio egzaminų centro, Studijų kokybės vertinimo centro, Švietimo mainų paramos fondo ir  LAMA BPO atstovai.

Šiemet aukštosios mokyklos ne tik prisistatys, bet ir pademonstruos naujausius mokslo laimėjimus. Pvz., kosminių palydovų LituanicaSAT-1 ir LITSAT-1 prototipus demonstruos Vilniaus ir Kauno technologijos universitetai, jų kūrėjai pasakos apie šio pilotinio palydovo kūrybos procesą ir pirmą misiją kosmose. Vilniaus universiteto stende bus pristatoma pirmoji šalyje mobili biomokslų laboratorija, pademonstruota, kaip veikia 3D spausdintuvas, išmaniojo namo sistemų valdymas M2M technologijomis, mobiliųjų aplikacijų laboratorija, šešiakojis robotas-voras, atliekantis tyrimus sunkiai prieinamose vietose, prietaisas, per atstumą leidžiantis nustatyti žmogaus tapatybę, pirmoji pasaulyje elektroninė nosis, gebanti tiksliai nustatyti maisto produktų kokybę ir šviežumą, žvilgsniu ir mintimis valdomas kompiuteris ir kt.

Parodoje dalyvaus daugiau negu 70 profesinio rengimo mokyklų ir profesinio mokymo centrų. Dalyviams tai bus ne tik puiki proga sužinoti apie profesines mokyklas, perspektyviausias specialybes, paklausiausius amatus, bet ir praktiškai juos išbandyti: ardyti automobilį, pakeisti ratus, lituoti, drožinėti, suteikti pirmąją pagalbą, radijo ryšiu perduoti SOS signalą, surišti jūreivišką mazgą. Norintieji išmoks užminkyti tešlą duonai, gaminti ledus ar šokoladą. Parodos metu taip pat veiks podiumas, kuriame profesinių mokyklų mokiniai rengs barmenų šou, demonstruos drabužių kolekcijas, šukuosenas ir kt.

Tradiciškai parodoje organizuojamos mechatronikos varžybos, kuriose dalyvaus profesinių mokyklų ir kolegijų komandos.

Per „Studentų dienas“ jaunimas ne tik išsamiau susipažins su magistrantūros ir doktorantūros studijomis Lietuvoje, – numatyta surengti daug informacinių renginių, taip pat studentų ir darbdavių debatus, studentų stalo futbolo čempionatą.

Antrus metus rengiamose „Verslumo dirbtuvėse“ savo patirtimi dalysis jaunieji verslininkai, prisistatys ir į klausimus atsakinės solidžiausi šalies darbdaviai. Šiais metais „Verslumo dirbtuvėse“ dalyvaus aštuonios lyderiaujančios Lietuvos įmonės. Naujovė – susitikimai su įmonių vadovais, gyvi pokalbiai apie tai, kokių darbuotojų jie ieško, kaip juos atrenka, ką reikia žinoti einant į pirmąjį darbo pokalbį ir pan.

Parodą organizuoja Švietimo ir mokslo ministerija ir Lietuvos parodų ir kongresų centras „Litexpo“.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 249 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,