Mano Gargždai



Klaipėdos apskrities policija atsiskaitė visuomenei, išlydėjo ir priėmė vadovus

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Klaipėdos apskrities policija atsisveikino su tarnybą paliekančiu bei užtarnauto poilsio pasitraukiančiu ilgamečiu savo vadovu, Vyriausiojo policijos komisariato viršininku Benonu Ivanausku. policija.lt nuotr. Klaipėdos apskrities policija atsisveikino su tarnybą paliekančiu bei užtarnauto poilsio pasitraukiančiu ilgamečiu savo vadovu, Vyriausiojo policijos komisariato viršininku Benonu Ivanausku. policija.lt nuotr.

Penktadienį Klaipėdos aps. vyriausiajame policijos komisariate įvyko ataskaitinis pasitarimas, kuriame aptarta praėjusių metų veikla bei numatytos prioritetinės kryptys šiems metams. Pasitarime dalyvavo Lietuvos policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis, Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, teismų, prokuratūrų, kitų institucijų atstovai. Klaipėdos aps. policijos praėjusių metų darbą apžvelgė jos viršininkas Benonas Ivanauskas.

Per 2013 metus Klaipėdos apskrities vyriausiajame policijos komisariate, siekiant pagerinti įstaigos teikiamų paslaugų kokybę, efektyviau naudoti biudžeto lėšas, gerinti policijos įvaizdį, įvyko struktūrinių pasikeitimų, kurie įtakojo tiek bendrą Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato veiklą, tiek atskirų struktūrinių padalinių veiklą.

Pažymėtina, kad Klaipėdos apskr. VPK, kaip ir visoje Lietuvoje, pastebima užregistruotų nusikalstamų veikų didėjimo tendencija (užregistruota 1285 nusikalstamomis veikomis arba 16,6 proc. daugiau nei per 2012 m.), tiek atskirų nusikalstamų veikų rūšių didėjimas. Padidėjo plėšimų (60 nusikalstamų veikų arba 18,4 proc.), sukčiavimų (33 nusikalstamomis veikomis arba 8,6 proc.), turto pasisavinimo (9 veikų arba 14,5 proc.), ženkliai padidėjo nusikaltimų finansų sistemai (625 veikomis arba 255 proc.), nežymiai 0,4 proc. padidėjo vagysčių skaičius, nors vagystės sudaro 35,5 proc. visų užregistruotų nusikalstamų veikų. Tačiau galima pastebėti, kad sumažėjo netikrų pinigų ar vertybinių popierių pagaminimo, laikymo ar realizavimo (7 veikomis arba 10,9 proc.).

Kaip rodo visuomenės apklausų rezultatai, gyventojai saugiausiai jaučiasi, viešosiose vietose matydami uniformuotus policijos pareigūnus, todėl patruliavimas jose ne tik didina visuomenės saugumą, bet ir padeda operatyviai išaiškinti ar užkardyti teisės pažeidimus. Nors per 2013 metus nežymiai sumažėjo iškvietimų skaičius, tačiau padidėjo asmenų, sulaikytų už nusikalstamas veikas, skaičius, kuriam įtakos, tikėtina, turėjo nusikaltimai, susiję su smurtu artimoje aplinkoje. 2013 m. Klaipėdos apskrityje užregistruota 2636 įvykiai dėl smurto artimoje aplinkoje, 1038 atvejais pradėti ikiteisminiai tyrimai, 1458 atvejais priimti nutarimai atsisakyti pradėti ikiteisminius tyrimus.

Apibūdinant visuomenės pasitikėjimo policija rodiklio įgyvendinimą reikėtų paminėti, kad, nepaisant ne visai palankios ekonominės ir finansinės situacijos šalyje, vis dar pasitaikančių problemų pačioje policijos sistemoje, visuomenė vis palankiau vertina policijos veiklą. Atliktos reprezentatyvios apklausos duomenimis 72 proc. Klaipėdos apskrities gyventojų policija pasitiki, pasitikėjimo procentas, lyginant su 2012 metais, išaugo (2012 m - 68 proc.). Pasitikėjimo policija Klaipėdos apskrityje rodiklis didesnis už Lietuvos vidurkį (69 proc.). Piliečių nuomone, policija yra labiausiai atsakinga už tai, kad gyventojai jaustųsi saugūs, todėl džiugu, kad vis daugiau gyventojų gerai vertina policijos darbą, nori dalyvauti veikloje, rūpinantis savo gyvenamosios vietos saugumu.

2013 m. rugpjūčio 2 d. pradėti Klaipėdos apskr. VPK naujo administracinio pastato (Klaipėdoje, Kauno g.) statybos darbai, kuriuos numatoma baigti dar šiemet, gruodžio 31 d.

2014 metais bus siekiama veiksmingesnio Klaipėdos apskrities policijos reagavimo į teisės pažeidimus, kuriais padaryta ar kėsinamasi padaryti labai sunkius, sunkius ir apysunkius nusikaltimus bei tokius, kai gresia pavojus asmens gyvybei, sveikatai ar didelės vertės turtui. Ypač didelis dėmesys bus skiriamas nusikalstamų veikų ikiteisminio tyrimo ir kriminalinės žvalgybos, atskleidžiant organizuotų grupių ir nusikalstamų susivienijimų padarytų nusikaltimų, nelegalios narkotinių medžiagų apyvartos, nusikalstamų veikų elektroninėje erdvėje, prekybos žmonėmis, neteisėto praturtėjimo ir nusikalstamu būdu įgytų pinigų ir turto legalizavimo, neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis apraiškų šalinimui, bus įgyvendinamos kompleksinės kovos su korupcija ir korupcijos prevencijos priemonės, stiprinamas bendradarbiavimas su gyventojais.

Generalinis komisaras Saulius Skvernelis labai informatyviai aptarė policijos veiklą ir perspektyvas. „Gerai ar blogai dirba policija?",- klausė generalinis komisaras. Ir tęsė: „Reikia apie tai teirautis gyventojų. Tyrimai rodo, kad didesnioji jų dalis pasitiki policija. Ir sunkiausi laikai policijai jau praėjo: gavome papildomą finansavimą iš Vyriausybės, policijos pareigūnų pamažu, bet daugėja. Taigi perspektyva yra šviesi. Mums belieka tik sąžiningai dirbti visuomenės labui".

Pasitarimo metu generalinis komisaras ir Klaipėdos apskrities policija atsisveikino su tarnybą paliekančiu bei užtarnauto poilsio pasitraukiančiu ilgamečiu savo vadovu, Vyriausiojo policijos komisariato viršininku Benonu Ivanausku. Lietuvos policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis už nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą, ilgametę tarnybą vidaus tarnybos sistemoje ir nuopelnus Lietuvos policijai apdovanojo Benoną Ivanauską policijos pasižymėjimo ženklu „Angelo sargo žvaigždė".

„Noriu padėkoti visiems už bendrą darbą. Jei būtų suteikta galimybė iš naujo pasirinkti gyvenimo kelią, pakartočiau senąjį - jei Jūs būtumėt kartu", - ne be jaudulio kalbėjo Benonas Ivanauskas. Visi susirinkusieji taip pat buvo nuoširdūs, tardami padėkos žodžius vyriausiajam komisarui: jų išsakyta išties daug ir labai šiltų.

Be to, generalinis policijos komisaras Klaipėdos apskrities pareigūnų bendruomenei pristatė būsimąjį jos vadovą, nuo pirmadienio užimsiantį Klaipėdos aps. vyriausiojo policijos komisariato viršininko pareigas, Alfonsą Motuzą.

„Ateinu ne griauti, o statyti. Esu įsitikinęs, kad pareigūnų darbo sąlygos, geras atlygis už darbą - visuomenės saugumo garantas. Ateinu ne vadovauti, o dirbti, džiaugtis ir liūdėti kartu su visais", - kalbėjo Alfonsas Motuzas.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 293 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,