Mano Gargždai



Pirmadienį vyks pakartotinės sesijos mokyklinis lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Pakartotinėje sesijoje mokyklinį lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminą laikys tie kandidatai, kuriems mokyklinis brandos egzaminas yra atidėtas, ir tie, kurie mokyklinio ar valstybinio brandos egzamino neišlaikė pagrindinėje sesijoje.

 

Mokykliniame brandos egzamine kandidatai turės atlikti vieną užduotį – parašyti rašinį, pasirinkę vieną temą iš siūlomų keturių: dviejų samprotaujamųjų ir dviejų literatūrinių. Per egzaminą prie kiekvienos temos bus pateikti du autoriai, tačiau jie bus tik rekomenduojami. Reikalavimas remtis bent vienu privalomu programos autoriumi lieka, bet mokiniai jį galės rinktis ne tik iš tų, kurie nurodyti prie temos, bet iš visų 26 šio dalyko bendrojoje programoje nurodytų privalomų autorių, kurie bus pateikti ir užduoties sąsiuvinyje.

Šiais metais per lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminą mokiniai galės naudotis suskaitmenintais privalomų programos autorių kūriniais kompiuteryje, atjungtame nuo interneto tinklo. Tačiau atkreipiame dėmesį, kad naudotis kompiuteriu nėra būtina. Ši naujovė, viena vertus, yra pagalba mokiniui, antra vertus – tam tikras laiko planavimo iššūkis, nes egzamino trukmė nepailgėja.

Iš viso per šį brandos egzaminą kompiuteriu galima naudotis 20 minučių (šį laiką išnaudojant vienu prisėdimu arba du kartus po 10 minučių), o iki egzamino pabaigos likus pusantros valandos, kompiuteriu galima naudotis tik 10 min., jei laukia kiti mokiniai. Vienu kompiuteriu naudosis ne daugiau kaip septyni kandidatai. Jei, pavyzdžiui, jie visi vienu metu sumanys pasinaudoti kompiuteriu likus pusvalandžiui iki egzamino pabaigos, tą padaryti galės tik trys, o keturiems laiko nebeužteks. Tokiu atveju eilė naudotis kompiuteriu bus sudaroma pagal kandidatų sėdėjimo vietų numerius didėjimo tvarka.

Per brandos egzaminą mokiniams leidžiama naudotis norminamaisiais lietuvių kalbos žodynais ir dvikalbiais žodynais. Egzamino metu bus pateikiama ne mažiau kaip vienas dabartinės lietuvių kalbos žodynas grupės keturiolikai kandidatų ir ne mažiau kaip vienas dvikalbis žodynas mokyklų tautinės mažumos mokomąja kalba trims grupės kandidatams.

Lietuvių kalbos ir literatūros mokyklinio brandos egzamino vertinimo instrukcija yra patvirtinta Nacionalinio egzaminų centro direktoriaus įsakymu ir paskelbta NEC interneto svetainėje.

Pakartotinės sesijos mokyklinio brandos egzamino kandidatų darbai turi būti įvertinti ir rezultatai paskelbti iki liepos 13 d.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 104 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,