Mano Gargždai



Aptarta galimų potvynių ir kiaulių maro grėsmė

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Asociatyvi nuotrauka Asociatyvi nuotrauka

         Antradienį vykusiame Ekstremaliųjų situacijų komisijos posėdyje aptartas pasiruošimas galimam pavasario potvyniui, Laukžemio tvenkinio situacija, taip pat komisijos nariai supažindinti su afrikinio kiaulių maro galima grėsme ir pasekmėmis.

       Apie afrikinį kiaulių marą pasakojo Klaipėdos maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Antanas Bauža. Ši liga, kuri žmonėms visiškai nepavojinga, tačiau mirtina kiaulėms ir šernams, gali sukelti rimtų ekonominių nuostolių. Kaip tik dėl to yra taikomas griežtas karantinas pastebėjus pavienius atvejus, o užsikrėtusių kiaulių gaišenos deginamos.

     Seniau Ispanijoje kilus kiaulių marui, jo padariniams likviduoti prireikė apie 20 metų, todėl siekiama kuo labiau prevenciškai užkirsti kelią šios ligos plitimui.

      Klaipėdos rajone šiais metais yra deklaruoti 93 kiaulių augintojai, kurie laiko apie 13 tūkst. kiaulių. Pastebėję būdingus kiaulių marui požymius (karščiavimą, gyvūno dusimą, dėmeles už ausų ar kojų) gyventojai kuo greičiau turi informuoti maisto ir veterinarijos tarnybą nemokamu telefonu  8 800 40 403 arba kilus klausimams dėl šios ligos gali skambinti viršininkui Antanui Baužai telefonu 8 687 31 811. Taip pat reikėtų elgtis ir miške radus kritusį šerną.

     Dėl Sendvario seniūnijoje Gvildžių kaime esančio Laukžemių tvenkinio būklės informavo Žemės ūkio skyriaus vedėjas Vincas Letukas. Tvenkinio įrenginių būklė tikrai nekokia, todėl gali būti taip, kad kilus potvyniui tvenkinys gali gerokai išsilieti iš krantų. Posėdyje nutarta kreiptis į Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamentą dėl vandens lygio pažeminimo iki minimalaus horizonto – 9 metrų.  

      Galimam pavasario potvyniui visos tarnybos, kaip ir kasmet, pasiruošusios, tačiau šiemet didelio potvynio nesitikima.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 278 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,