Mano Gargždai



Pasveikino rajono ilgaamžę

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Vasario 1 d. 90-metį švenčia judrėniškė Bronė Stirbienė. Klaipėdos rajono savivaldybės informacija Vasario 1 d. 90-metį švenčia judrėniškė Bronė Stirbienė. Klaipėdos rajono savivaldybės informacija

Vasario 1 d. 90-metį atšventusią judrėniškę Bronę Stirbienę atvykę sveikino Savivaldybės mero pavaduotoja Rūta Cirtautaitė, Socialinės paramos skyriaus vedėja Dalia Gumuliauskienė, Judrėnų seniūnas Zigmantas Siminauskas.

Jubiliatė gimė Petraičių kaime (Veiviržėnų sen.), ten užaugo, lankė mokyklą, didesnio mokslo siekti negalėjusi, nors ir norėjo – tėvai neišgalėję. Pradėjo dirbti, sukūrė šeimą, tačiau gaisras sudegino namus, tad teko persikelti į Mataičius, kur prabėgo net 50 metų.

Visą gyvenimą dirbo įvairius darbus – fermos darbininke, pieno surinkėja, pardavėja.

Užaugino tris vaikus, vyras mirė prieš tris dešimtis metų. Pablogėjus sveikatai pasidarė sunku kaime tvarkytis vienai, tad prieš 10 metų persikėlė pas anūkę Irmą Venckienę į Gargždus. Nors čia nėra erdvu (anūkė su vyru ir trimis vaikais nuomoja būstą bendrabučio tipo name), bet senolei netrūksta svarbiausio − anūkės Irmos ir jos vyro Donato meilės ir rūpesčio, o dienas skaidrina proanūkiai Aivaras, Samanta, mažoji Danielė. Kitur gyventi ir nenorėtų.

Lūžus kojai, teko sėsti į vežimėlį, iš antro aukšto laiptais neįmanoma jo išridenti į lauką, tad ponia Bronė dažniausiai kalbasi su anūke, žiūri televizijos laidas. Ir turi tvirtą savo nuomonę apie šeimą, pareigas ir  atsakomybę: „Kodėl dėl vaikų nepriežiūros kaltinamos tik motinos? Kur yra tėvai tuo metu? Visuomenė turėtų vienodai reikalauti iš abiejų.“

B. Stirbienė  turi 7 anūkus ir jau 11 proanūkių. Šie ir jubiliejaus šventę suorganizavo. Brolis, gyvenantis Petraičių kaime, jau 99 metus skaičiuoja, poniai Bronei sveikinusieji linkėjo tiek pat ir dar daugiau.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 291 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,