Mano Gargždai



Bibliotekoje paminėtos 300-osios K. Donelaičio gimimo metinės

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Stasio Sodeikio nuotr. Stasio Sodeikio nuotr.

Kristijonas Donelaitis – mūsų tautos klasikas, su kuriuo kiekvienas susipažįstame dar mokyklos suole. 2014-ieji oficialiai paskelbti K. Donelaičio metais, taip pat minimos 300-osios Lietuvių grožinės literatūros pradininko gimimo metinės, tad Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešojoje bibliotekoje jau tradiciškai buvo skaitomos poemos „Metai“ ištraukos. Dar praėjusiais metais skaitytojus džiugino „Pavasario linksmybės“ ir „Rudenio gėrybės“, o šiemet gausų būrį žiūrovų surinko „Žiemos rūpesčių“ skaitymai. Sausio 30 d. taip pat buvo apdovanoti ir fotografijų konkurso nugalėtojai, kurie visą mėnesį siuntė žiemiškus vaizdus.

Jaukiai renginį pradėjo ir vis nuotaikingus muzikinius intarpus dovanojo Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos skudutininkai, vadovaujami mokytojos Jūratės Surblienės. K. Donelaičio gyvenimo istoriją pristatė, įdomių faktų apie kūrybą papasakojo Gargždų „Kranto“ vidurinės mokyklos mokytoja metodininkė Monika Vaišnorienė.

Jaunieji skaitovai Deimantė Venckutė, Kamilė Mackevičiūtė, Dominykas Ivanauskis ir Vilhelmas Simėnas nuotaikingai paskaitė poemos ištraukas, jiems skaitant, žiūrovai turėjo galimybė pasigrožėti atsiųstomis nuotraukomis. Žiemiškų rūpesčių vaizdai nuotraukose užbūrė ne vieną, tarp renginio svečių buvo ir konkurse dalyvavusių fotografų. Geriausiai fotografijų konkursą „Žiemos rūpesčiai“ atspindinčių fotografijų autore buvo nominuota Vilma Straukaitė, nominacija už meniškiausias fotografijas atiteko Sandrai Simanauskaitei-Banienei, Algimantas Bočkus nominuotas kaip profesionaliausių fotografijų autorius,  nominacija „Įspudingiausios ledo išdaigos, užfiksuotos fotografijų konkurso „Žiemos rūpesčiai“ nuotraukose“ atiteko Ritai Čiornaitei, o daugiausiai simpatijų sulaukusios nuotraukos autore tapo Daiva Beliokaitė. Nuoširdžiai nustebino Virginijus Sungaila, kuriam priklausė nominacija „Originaliausių kūrybinių ieškojimų fotografijų konkurse „Žiemos rūpesčiai“ nuotraukų autoriui“, į renginį su visa šeima atvykęs net iš Mažeikių.

Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotojai Dianai Ciparienei apdovanojus nuotraukų autorius bei padėkojus renginio dalyviams, renginys buvo užbaigtas linksma skudučių melodija. Besišypsantys veidai liudijo, kad Kristijono Donelaičio tekstai vis dar labai artimi mūsų tikrovei, jis, pasak Lietuvos literatūros tyrinėtojos V. Daujotytės, mūsų kultūros neišsemiamas šulinys: vis pasisemiame, kiek kas galime, kiek kam kada reikia. 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 338 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,