Mano Gargždai



„Pyragų dieną“ Gargždų miesto bendruomenė kvies dalintis gerumu

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr. Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr.

Lapkričio 6 d. Gargždų miesto bendruomenė kvies visus miestelėnus prisidėti prie gerumo akcijos „Pyragų diena“ ir surinkti lėšų Gargždų „Kranto“ pagrindinėje mokykloje besimokantiems specialiųjų poreikių vaikams, kuriems reikalingas treniruoklis.

 

Prieš septynerius metus jaunos gargždiškės Eimantė Akrutaitė ir Ieva Jonušaitė pakvietė į gerumo akciją – „Pyragų dieną“, kurią inicijavo „TV3 televizija“. Lapkričio 6-ąją kepti pyragus ir pardavinėti kolegoms, bičiuliams, o surinktas lėšas skirti labdaringiems tikslams tampa tradicija.

Eimantės ir Ievos pastangos skatinti gargždiškius dalintis gerumu buvo prasmingos. Jos pagelbėjo ne vienam sergančiam vaikui ir už savo nuoširdžią iniciatyvą sulaukė daugybės padėkos laiškų bei buvo apdovanotos „Tauriosios širdies“ nominacija.

Nuo praėjusių metų „Pyragų dienos“ tradiciją perėmusi Gargždų miesto bendruomenė kviečia susitelkti ir surinkti paramą Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos bendruomenei.

Kaip naujienų portalą mano-gargzdai.lt informavo švietimo įstaigos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Violeta Petrošienė, mokykloje ugdomi vaikai, turintys judėjimo ir atramos sutrikimų, trys iš jų juda su vėžimėliais. Šiems mokiniams vietoj kūno kultūros pamokų vyksta judesio korekcijos užsiėmimai, kurias veda specialistas.

„Mokykla norėtų įsigyti motorinį medicininį treniruoklį vaikams. Juo būtų galima treniruoti viršutinių ir apatinių galūnių raumenų jėgą bei ištvermę, didinti sąnarių amplitudes“, – teigė direktoriaus pavaduotoja.

Toks treniruoklis, pasak V. Petrošienės, kainuoja apie 4 400 eurų.

Praėjusiais metais akcijos metu surinktos lėšos atiteko Gargždų lopšelio-darželio „Naminukas“ ugdytiniams, kuriems nupirkti reikalingi lavinamieji žaislai.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 176 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,