Mano Gargždai



Gribžinių bendruomenė paminėjo atšvaitų dieną (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Gribžinių bendruomenės nuotr. Gribžinių bendruomenės nuotr.

Kiekvienais metais Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos prasidėjus ilgesniems vakarams skelbia Atšvaitų dieną. Šiais metais ji buvo minima spalio 24 d.

 

Prisidėdama prie šios dienos minėjimo Gribžinių bendruomenė surengė paskutinį konkursinį „Eismo saugumas bendruomenėse 2018“ renginį.

Į mūsų kasdienybę atšvaitas ateina sunkiai. Dažnai sąmoningai suprantame, kad jį užsidėjus būsime labiau matomi, tačiau retai kuriam pavyksta nuosekliai jį nešioti. Juo labiau nešioti jį taip, kad jis iš tikrųjų būtų matomas, o ne tik atliktų pakabučio ant rankinės funkciją.

Pasikalbėti apie atšvaitų nešiojimo taisykles, bendruomenės nariai šį kartą buvo pakviesti į Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Klaipėdos rajono policijos komisariato patalpas. Čia dalyvius svetingai pasitiko bendruomenės pareigūnė Rasa Jonauskaitė-Matevičienė ir jos kolegos.

Pažintis su teisėsaugos pastatu ir joje vykdoma veikla prasidėjo nuo budėtojų dalies, leista užeiti ir į sulaikymo kambarį, kas ypač sujaudino mažuosius. Vaikai turėjo galimybę patys išbandyti pirštų antspaudų nuėmimo procedūras, taip pat nusifotografuoti su numeriu, kaip tikri sulaikytieji. Policijos pareigūnės papasakojo, kaip nuimamai pirštų antspaudai įvykio vietoje, atskleidė dėžės (lagaminėlio) turinį, su kuriuo pareigūnai vyksta į vagystės, nužudymo ar kitas įvykio vietas. Lauke apžiūrėtas policijos automobilis, supažindinta su specialia vidaus įranga, įjungti švyturėliai su garsiniu signalu, kalbėta per mikrofoną. Galiausiai prabilta ir apie atšvaitus.

Policijos pareigūnės patvirtino, kad nėra nustatytos griežtos tvarkos, reglamentuojančios, kaip turi būti nešiojami atšvaitai, bet yra daug rekomendacijų, kurių laikantis tikrai būsite labiau matomi.

Vieną iš atšvaitų nešiojimo būdų rekomenduoja ir Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos:

juostinį-spyruoklinį atšvaitą svarbu užsidėti ant rankos (truputį aukščiau rankos riešo) ar ant kojos blauzdos;

pakabinamąjį atšvaitą, pervertą virvele ar grandinėle, reikia prisegti prie drabužių (kišenės), kad jis švytuotų žmogaus kelių aukštyje, arba prisegti prie rankinės ar kuprinės taip, kad jis laisvai švytuotų.

Informacijos ir įspūdžių gausa turininga popietė baigėsi atšvaitų prisisegimu matomoje vietoje ir nuoširdžia padėka pareigūnėms ir pareigūnams, kurie skyrė savo laiko mums.

Taip pat dėkojame visiems dalyviams, kad įdėmiai klausėsi ir aktyviai dalyvavo renginyje.

Gribžinių bendruomenė linki visiems būti matomais ir saugiais kelyje.

 

Gribžinių bendruomenės nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 304 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,