Mano Gargždai



Klausimas dėl biudžeto tikslinimo įaudrino politikus: mažinti nėra ką

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Praėjusią savaitę Tarybai nepatvirtinus sprendimo dėl Strateginio veiklos plano pakeitimų, grėsmė iškilo ir biudžeto tikslinimui. Valdančiųjų ir opozicijos batalijos artėjant rinkimams darėsi vis aršesnės, o kai kuriems itin reikalingiems sprendimams iškilo grėsmė būti nepriimtiems. Laimei, klausimas dėl biudžeto išsisprendė ir reikšmingi pakeitimai buvo patvirtinti.

 

Siūlė 20 tūkst. skirti gyvenamųjų namų kvartalui

Praėjusią savaitę naujienų portalas mano-gargzdai.lt rašė apie Tarybos posėdyje kilusias diskusijas dėl Strateginio veiklos plano pakeitimų. Po šio klausimo posėdyje sekė sprendimas dėl Klaipėdos rajono savivaldybės 2018 metų biudžeto patikslinimo. Įsiaudrinę politikai neketino sustoti ir tęsė ta pačia gaida.

Opozicijos atstovas Nerijus Galvanauskas dar kartą paprašė sumažinti 20 tūkst. eurų sumą, skirtą Savivaldybės reprezentacinėms išlaidoms.

„Klaidas galime taisyti savo kontroliniame darbe arba diktante, kurį paduosime mokytojui, tačiau ne sprendimo projekte“, – į Liberalų sąjūdžio frakcijos pirmininko N. Galvanausko siūlymą taisyti biudžeto eilutę, sumažinant reprezentacines išlaidas, reagavo Raimondas Simonavičius.

Po Klaipėdos rajono savivaldybės juridinio skyriaus pavaduotojo Vaidoto Jaso išsakyto komentaro, jog sprendimas taps nieko vertas, jei biudžeto eilutės bus neapgalvotai išbraukiamos, N. Galvanauskas prieš tai išsakytą siūlymą patikslino, prašydamas 20 tūkst. eurų reprezentacinių išlaidų sumą skirti Gargždų 176 gyvenamųjų namų kvartalo elektros sistemos sutvarkymui ir privažiavimo kelių įrengimui.

Į Tarybos narius kreipėsi Švietimo skyriaus vedėjas Algirdas Petravičius, su prašymu priimti sprendimą, mat iš biudžeto švietimo bendruomenei perskirstyti daugiau kaip 700 tūkst. eurų yra labai reikalinga: „Mes negalime laukti.“

Tuomet meras Vaclovas Dačkauskas pasiūlė nutraukti visas diskusijas ir sprendimo nepriimti: „Susirinksime į neeilinį posėdį, kai dauguma turės pakankamai narių ir opozicija negalės tyčiotis.“

Salėje kilo šurmulys, opozicijos atstovai be tvarkos svaidė kritikos strėles rajono vadovo link.

„Nebalsuojame. Ką jūs išdarinėjate, mere? Kodėl jūs taip elgiatės? „Švietimiečiai“ laukia pinigų“, – skambėjo salėje.

Kilusias emocijas kiek numalšino Liberalų sąjūdžio frakcijos paprašyta pertrauka.

 

Mažinti nėra ką

Po pertraukos V. Dačkauskas dar kartą pasiūlė klausimą atidėti, tačiau opozicija primygtinai reikalavo balsuoti. Posėdyje kiek daugiau aiškumo įnešė klausimą pristačiusi Biudžeto ir ekonomikos skyriaus vedėja Irena Gailiuvienė, paaiškinusi, jog 20 tūkst. eurų sumos reprezentacinėms išlaidoms sumažinti nepavyks, nes dalis jau išleista.

„Iš 91 tūkst. eurų numatytų reprezentacijai metams, jau išleista 78 tūkst. Tad prašyčiau sumos nemažinti, nes dar yra pradėti pirkimai“, – kalbėjo I. Gailiuvienė.

Sumų dydžiai nustebino Tarybos narius, daugelis neslėpdami emocijų aikčiojo.

„Nesuvelkime šio klausimo kaip ankstesnio. Balsuojame už mūsų siūlymą, o jei ne, tai už pateiktą sprendimo projektą. Mes galime susirinkti į neeilinius posėdžius, jei jums reikalinga, bet siūlome spręsti klausimą šią dieną. Perskirstykime tuomet likusius 10 tūkst. eurų“, – teigė N. Galvanasukas.

Netrukus buvo balsuojama dėl 10 tūkst. eurų reprezentacinių lėšų perskirstymo, tačiau „už“ balsavus tik 11 Tarybos narių, sprendimas buvo nepriimtas.

„Taip bijojau, kad mane paduos į teismą, bet pasirodo, kad vieną sykį nebalsavo ir pozicija. Ačiū Dievui“, – po balsavimo replikavo Vaclovas Macijauskas.

„Ką tik savo elgesiu parodėte, jog nesate nei kiek geresni ar protingesni. Iš 91 tūkst. eurų sumos, kuri prilygsta kone Vilniaus miesto reprezentacinėms išlaidoms, mes jau gerokai paišlaidavome. Brangieji, sėkmės rinkimuose. Gal padės šie krepšeliai“, – piktinosi ir Audronė Balnionienė.

Reaguodamas į kritiką, V. Dačkauskas teigė, kad nuo kito Tarybos posėdžio, pertraukų metu kava politikams nebebus siūloma iki naujų rinkimų.

„Siūlau suorganizuoti akciją, kurios metu visi Tarybos nariai prieš posėdį atsineštų po termosiuką kavos, o puodelius, tikriausiai, galėsite skirti?“, – mero klausė V. Macijauskas.

Galiausiai V. Dačkauskas paskelbė balsavimą dėl biudžeto patikslinimo pagal sprendimo projektą. 14 Tarybos narių balsavo už bei 10 susilaikė. Prieš nebalsavo nei vienas politikas. Tiek balsų pakako, jog patikslintam biudžetui būtų pritarta.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 189 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,