Mano Gargždai



„Krante“ – vakarai bibliotekoje ir pokalbiai apie toleranciją

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
V. Valaikės nuotr. V. Valaikės nuotr.

Lapkritį tradiciškai vyksta Šiaurės šalių literatūros savaitės festivalis, kuriame kviečiama susipažinti su skandinavų literatūra.

 

Lapkričio 12–18 d. vykusio festivalio esminis akcentas – garsusis skaitymas, kuomet skaitomos ištraukos iš tam tikrų Šiaurės šalių rašytojų knygų. Šių metų savaitės tema – herojai, kurie skandinavų kultūroje ir literatūroje turi ne mažą reikšmę. Visgi lapkričio 16 d. švenčiama Tarptautinė tolerancijos diena atsispindi ir Šiaurės šalių literatūros savaitės tekstų ištraukose, kuriose heroizmas pateikiamas per tolerancijos ir patyčių prizmę.

Festivalio proga „Kranto“ mokykloje 6c (auklėtoja A. Remeikienė) ir 5b (auklėtoja V. Valaikė) klasių mokiniai rinkosi į vakarus bibliotekoje, kartu su lietuvių k. mokytoja S. Sičiūniene skaitė Elias ir Agnes Våhlundai knygos „Superherojų vadovas“ ištrauką, diskutavo apie patyčias ir tolerancijos prasmę, herojus mumyse, supažindino klasės draugus su kitų šalių herojais, surengė vaidinimus pagal toleranciją skatinančias situacijas, žaidė komandos stiprinimo žaidimus. Kartu prie vakaro bibliotekoje veiklų šauniai prisijungė ir keletas 5b klasės mokinių mamyčių, kurios neatsilikdamos nuo vaikų rengė vaidinimus, dalyvavo žaidimuose.

Šių metų Šiaurės šalių bibliotekų savaitės renginiai prisidėjo prie mokyklos bendruomenės stiprinimo, tolerancijos ir tarpusavio draugystės skatinimo, o pats festivalis tapo tradicija, netradiciškai nuspalvinančia lapkričio veiklas mokykloje.

 

„Kranto“ mokyklos nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 296 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,