Mano Gargždai



Utrių kalnas slidinėti kvies jau rytoj

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr. Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr.

Rytoj, gruodžio 1 d., Klaipėdos rajone esantis Utrių slidinėjimo kalnas skelbs sezono atidarymą ir kvies apsilankyti žiemos sporto entuziastus.

 

Kaip informavo Lapių bendruomenės centro pirmininkė Laima Karbauskienė, jei oro sąlygos nesikeis, toliau spaus šaltukas, slidinėjimo trasa bus atidaryta rytoj nuo 12 iki 22 val.

„Norime išbandyti trasas, pasižiūrėti, kaip seksis. Jei ir bus lietaus kitą savaitę, tikimės, kad viso sniego neištirpdys, įdirbis jau bus, matysime trūkumus“, – sakė L. Karbauskienė.

Per atidarymą naujovių, pasak bendruomenės pirmininkės, nebus, nes nespėta pasiruošti, bet Utrių kalnas jau įsigijo papildomą keltuvą, kuriuo bus galima pasiekti profesionalų trasą: „Jei bus koks gedimas, ar daug žmonių, nereikės ilgai laukti, nes du keltuvai kels į didįjį kalną ir du – į mažąjį pradedantiesiems, kurie šiemet galės džiaugtis dviem trasomis.“

Lapių centro bendruomenė jau turi ir daugiau sniego patrankų, todėl jo pripūsti galima žymiai greičiau.

„Naujai technikai įsigyti vien bendruomenės pinigų neužteko, reikėjo skolintis. Tik dar nesame paskaičiavę, kiek viskas kainavo, – teigė L. Karbauskienė, pridūrusi, kad šiemet slidinėjimo kaina gali išaugti. – Vakare turėsime posėdį ir spręsime dėl kainos. Per atidarymą dar niekas nesikeis, o vėliau – žiūrėsime.“

Visą aktualiausią informaciją apie kalno atidarymo datą sekite feisbuko paskyroje ČIA.

Primename, kad Utrių kalnas – Lapių bendruomenės centro per vietos veiklos grupę „Pajūrio kraštas“ įgyvendintas projektas, lėšomis prisidėjo ir Klaipėdos rajono savivaldybė. Iš viso įrengimui skirta apie 205 630 eurų.

 

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 235 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,