Mano Gargždai



Moksleiviai dalyvavo tolerancijos pamokoje

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Juditos Klimienės nuotr. Juditos Klimienės nuotr.

Visi puikiai žinome, kad lapkričio 16 d. minima Tarptautinė tolerancijos diena. Mūsų, Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazija, išsikėlė sau iššūkį: kuo daugiau pažinti žmonių, kurie yra patys didžiausi tolerantiško žmogaus pavyzdžiai. Žinoma, ir iš jų pačių mokytis ir pasimokyti.

 

Lapkričio 27 d. vyko pirmasis susitikimas su Sanna Karosas ir jos dukryte Iva. Šį susitikimą iniciavo tikybos mokytoja Judita Klimienė ir soc. pedagogė Laima Rėbždienė. 6–8 ir IIIg klasėms vyko tolerancijos pamoka, edukacinė programa „Ten, kur saulė šviečia“. Tai – 45 min. skirtos susitikti su Susana ir jos Dauno sindromą turinčia dukrele Iva. Įdomiai ir žaismingai mokiniai sužinojo, kas tai yra Dauno sindromas, kaip bendrauti su jį turinčiais žmonėmis. Pozityvios ir įdomios pamokos metu jos dalyviai galėjo praktiškai patirti, kaip jaučiasi Dauno sindromą turintis asmuo. Tam pasitarnavo paprasta priemonė: zefyras burnoje kalbant.

 

Keletas minčių:

1. Dauguma dobilėlių turi tris lapelius, bet kartais, gamtos užgaida, užauga keturlapiai. Iva ir yra keturlapis dobilėlis.

2. Meilė chromosomų neskaičiuoja.

3. Mes visi skirtingi ir tai labai gražu.

4. Ko nežinome, to ir bijome.

5. Gyvenimas po Dauno sindromo diagnozės tęsiasi ir jis gali būti labai gražus!

6. Aš ne daunas, aš – žmogus. Juk, jei sergi vėžiu, nesi vėžys.

 

Juditos Klimienės nuotr.

 

Renginys baigėsi prašymu: būk malonus! Nenaudok žodžių, kurie žeidžia...

Šis susitikimas mus privertė susimąstyti. Ir supratome, kodėl tą dieną pas mus taip švietė saulė... Atsakymas paprastas, nes mus aplankė ypatingai nerealios saulės: Sanna ir jos dukrytė Iva. Ačiū...

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 292 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,