Mano Gargždai



Per rajoną nuvilnijo patriotiškumo banga

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
S. Gulbino nuotraukoje - Vasario 16-osios simbolika S. Gulbino nuotraukoje - Vasario 16-osios simbolika

Vakar visame Klaipėdos rajone skambėjo dainos Tėvynei – švęsdami Lietuvos gimtadienį rajono gyventojai dalyvavo iškilminguose renginiuose, koncertuose, spektakliuose.

 

Gargždų kultūros centras gargždiškiams Vasario 16-osios proga padovanojo du renginius. Šventės išvakarėse žiūrovai išvydo teatro laboratorijos „Atviras ratas“ spektaklį „Lietaus žemė“. Spektaklio temą renginio organizatoriai perkėlė ir į Vasario 16-ąją – tądien Gargžduose įvyko pilietinė akcija „Lietuva – Lietaus žemė“.

Spektakliu Lietuvos gimtadienį paminėjo ir Priekulės kultūros centras. Salė buvo pilna, norinčių pamatyti Agluonėnų klojimo teatro spektaklį pagal Kazio Sajos pjesę „Liepsnojanti kriaušė“.

Veiviržėnų kultūros centro vadovė Laura Netalimova pasidžiaugė, kad su Veiviržėnų gimnazija, jaunimo klubu meilės  ir meilės Tėvynei dieną atšventė kartu su jaunimo. Tradiciškai Veiviržėnuose įvyko ir automobilių  slalomas, kurio metu šventės organizatoriai rinko tautiškiausią mašiną.

Kartu su veiviržėniškiais valstybingumo dieną šventė ir Šalpėnų kultūros namai.

„Esame šalia Veiviržėnų kultūros centro, todėl atskirai šventės nerengėme. Per daugelį metų darbo jau žinome, kurie mūsų kaimo renginiai sulaukia dėmesio, o kuriuos šalpėniškiai linkę švęsti kitur. Vyresnioji karta mielai ateina giedoti kalnų, Vasario 16-ąją važiuojame minėti į Veiviržėnus, o štai jaunimas yra pamėgęs diskotekas. Šventinį savaitgalį tradiciškai surengėme diskokeką – uždarame vakare jauni žmonės šoko, linksminosi ir liko patenkinti renginiu“, - pasakojo Šalpėnų kultūros namų vadovė Jovita Prišgintienė.

Lietuvą sveikino džiaugsmingai

 

Judrėniškiai patriotiško savaitgalio nuotaikomis tebegyvena net ir jam pasibaigus. Judrėnų kultūros namų vadovė Vilija Būdvytienė juokavo, jog už smagią ir gražią popietę judrėniškiai net skruostus bučiavo.

„Rytą visi rinkomės į šv. Mišias. Kunigas visus tikinčiuosius pakvietė dalyvauti koncerte. Jis iš tiesų buvo iškilmingas, patriotiškas, bet kartu ir linksmas, nuoširdus. Žmonės yra pasiilgę kokybiškų renginių, kuriuose atlikėjai atiduoda visą savo širdį. Dar džiugiau, kad žiūrovai tai įvertina, dėkoja“, - pavykusiu renginiu džiaugėsi V. Būdvytienė.

Endriejavo kultūros namai Vasario 16-osios proga į svečius pasikvietė Daugėdų liaudiškos muzikos kapelą „Sodžius“.

„Atšventėme ir Valentino dieną, ir Vasario 16-ąją – koncerte netrūko dainų tėvynei, meilei. O taip nuotaiką pakėlusiems svečiams endriejaviškiai suslėgė sūrį, iškepė duonos“, - sakė Endriejavo kultūros namų vedėja Aida Liutikienė.

Drevernos kultūros namai valstybės gimtadienį atšventė kartu su mokykla – per Valentino dieną.

„Valstybei skirti renginiai turi dominti ir jaunąją kartą. Todėl puiku, jog galėjome švęsti kartu su mokiniais – šokome, dainavome, sprendėme kryžiažodžius ir linkėjome savo šaliai pačių geriausių dalykų. Buvo gera klausytis, kaip jauni žmonės apie savo valstybę gali kalbėti taip gražiai ir nuoširdžiai“, - jaunąją kartą gyrė Drevernos kultūros namų renginių organizatorė Virginija Asnauskienė.

Vasario 16-ąją minėjo ir kitos Klaipėdos rajono mokyklos. Pavyzdžiui, „Kranto“ pagrindinės mokyklos mokiniai Lietuvą pagerbė dainomis ir eilėmis.

Kretingališkiai valstybinę šventę taip pat paminėjo koncertu, iškilmingas koncertas surengtas Tilvikuose.

Doviluose Vasario 16-ąją aukotos šv. Mišios, koncertą tikintiesiems dovanojo Klaipėdos mišrus choras „Aukuras“. 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 166 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,