Mano Gargždai



Netinkamoje vietoje pastatyti konteineriai: iki nelaimės – vos žingsnis

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Dėl Vasaio 16-oje gatvėje stovinčių konteinerių, gyventojai jaučiasi nesaugūs. V. Šleiniūtės nuotr. Dėl Vasaio 16-oje gatvėje stovinčių konteinerių, gyventojai jaučiasi nesaugūs. V. Šleiniūtės nuotr.

Redakciją pasiekė skundas, kuriame skaitytojas piktinasi Gargžduose, Vasario 16-osios gatvėje, prie 40-ojo daugiabučio namo pastatytais pusiau požeminiais konteineriais. Pro automobilio langą konteinerius fotografavęs vyras įsitikinęs, jog iki nelaimės – tik vienas žingsnis.

 

Trūksta tik avarijos

Dar pernai, prieš gruodžio mėnesio šventes, šalia vaikų žaidimų aikštelės, ant pėsčiųjų tako, konteineriai buvo pastatyti neatsižvelgiant į vairuotojų ir pėsčiųjų saugumą. Iš kiemo į pagrindinę gatvę įvažiuojantiems automobiliams keturi betoniniai 5 ir 3 kubinių metrų talpos konteineriai užstoja vaizdą, tad nematyti nei iš šono atvažiuojančių automobilių, nei einančių praeivių.

„Štai šitaip konteineriai stovi jau daugiau kaip mėnesį. Trūksta tik avarijos“, – situaciją apibūdino neabejingas gyventojas.

 

Konteineriai užstoja vaizdą, tad nematyti nei iš šono atvažiuojančių automobilių, nei einančių praeivių. V. Šleiniūtės nuotr.

 

Tiesa, pasipiktinimą konteineriai kelia ne tik automobilių vairuotojams, bet ir Vasario 16-osios gatvės gyventojams. Šie ne kartą kreipėsi į Savivaldybę prašydami pusiau požeminius konteinerius perkelti kitur, mat pasirenkant vietą buvo pažeistos higienos normos – jie stūkso prie pat vaikų žaidimų aikštelės. Čia gyvenantys žmonės įsitikinę, jog konteineriai „nepuošia“ vaizdo, o ir uosti nei jie, nei jų vaikai, iš šiukšlinių sklindančios smarvės neketina.

Klaipėdos rajono savivaldybės komunalinio ūkio ir aplinkosaugos skyriaus vyriausioji specialistė Vaida Račkauskienė patvirtino, jog situacija yra žinoma.

„Betoniniai konteineriai buvo pastatyti Vasario 16-osios gatvėje, prie 40-to namo, nes ten yra suplanuota pusiau požeminė atliekų surinkimo aikštelė. Ji jau būtų buvusi įrengta, tačiau gavus gyventojų prašymą ir atsisakymą įrengti numatytoje vietoje aikštelę, darbus teko sustabdyti. Dabar svarstoma galimybė perkelti suprojektuotą aikštelę į kitą vietą“, – komentavo vyriausioji specialistė V. Račkauskienė.

 

Gyventojai įsitikinę, jog prie pat vaikų žaidimo aikštelės pastatyti konteineriai „nepuošia“ vaizdo, o ir uosti nei jie, nei jų atžalos, iš šiukšlinių sklindančios smarvės neketina. V. Šleiniūtės nuotr.

 

Įrengs dar 30

Vietos pusiau požeminių konteinerių aikštelėms buvo parinktos prie daugiabučių gyvenamųjų namų, atsižvelgiant į gyventojų skaičių, požemines komunikacijas, buvo tartasi su VšĮ „Gargždų švara“, seniūnais. Pasak V. Račkauskienės, apie Vasario 16-oje gatvėje pastatytus konteinerius, kurie trukdo eismo saugumui, yra informuotas ir rangovas.

„Artimiausiu metu konteineriai bus pašalinti“, – ramino specialistė.

Planuojama pusiau požeminius konteinerius perkelti prie šeštosios katilinės, kur ir pageidauja Vasario 16-osios gatvės gyventojai.

Informuojama, kad Gargžduose jau yra įrengta 10 pusiau požeminių atliekų surinkimo aikštelių.

Įgyvendinant Europos Sąjungos finansuojamą projektą „Komunalinių atliekų rūšiuojamojo surinkimo infrastruktūros plėtra Klaipėdos rajone“, šiemet rajone turėtų atsirasti dar papildomai 30 tokių pusiau požeminių atliekų surinkimo aikštelių. Gargžduose numatyta įrengti 18, Priekulėje – 10, Agluonėnuose ir Doviluose – po vieną aikštelę.

Anot V. Račkauskienės, šiuo metu jau yra pradėtas papildomų pusiau požeminių konteinerių įsigijimas bei konteinerinių aikštelių su konteineriais įrengimas.

„Darbai jau yra pradėti ir kai tik bus tinkamos oro sąlygos, įrengimas bus tęsiamas“, – sakė Komunalinio ūkio ir aplinkosaugos skyriaus vyriausioji specialistė V. Račkauskienė.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 385 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,