Mano Gargždai



Laisvės gynėjams – atminimo laužai (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Sandros Vaičienės nuotr. Sandros Vaičienės nuotr.

Sausio 13-osios vakarą aikštėje prie Klaipėdos rajono savivaldybės tradiciškai uždegti simboliniai laužai, skirti atminti ir pagerbti prieš 28 metus savo gyvybę dėl šalies laisvės paaukojusiuosius.

 

Vieningai sugiedojus himną, lietaus nepabūgusius renginio dalyvius sveikino Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas bei Seimo nario Broniaus Markausko padėjėjas Raimundas Daubaris.

„Prieš 28 metus mums visiems kartu pavyko apginti Lietuvos laisvę. ˂...˃ Mes šiandien džiaugiamės, kad esame laisvi, gaila, kad tą sausio 13-ąją žuvo 14-ka mūsų narsuolių. Minėdami šią dieną turime įsipareigoti toliau ginti ir saugoti savo tėvynę, laisvę, nepriklausomybę, kad ateities kartos mums už tai padėkotų“, – kalbėjo meras.

Trumpai prisiminti lemtingos nakties įvykiai, pasakota, kuo tąnakt gyveno šalies ir rajono žmonės, žuvusieji laisvės gynėjai pagerbti tylos minute. Žmonės ant fontano kraštų degė atsineštus žibintus, muzikinius kūrinius atliko Gargždų kultūros centro šiuolaikinio dainavimo studijos vadovė Kornelija Kiseliova.

„Daina ir šviesa, kuria spinduliavo vieningi aikštes užgulę tautiečiai, atlaikė kol kas paskutinį Lietuvai skirtą išbandymą. Šalies žmonių ryžtas gintis, sustabdė agresiją prieš 28 metus. Nedvejokime, užtektų jo ir šiandien. Tų metų patriotai užmerkę akis ir uždengę ausis įžūlioms provokacijoms, nešė šviesą Lietuvai ir į piktus keiksmus atsakė dainomis“, – kalbėjo renginio vedėja.

 

Renginio akimirkos – Sandros Vaičienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 364 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,