Mano Gargždai



Gargždų modeliuotojai – konkurso Lenkijoje prizininkai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
P. Sungailos nuotr. P. Sungailos nuotr.

Šių metų vasario 22–24 dienomis Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro modeliuotojai viešėjo Lenkijos Mazovijos Minsko mieste vykusioje V modeliuotojų parodoje-konkurse.

 

Be gero konkurso šeimininkai organizavo puikią ekskursiją į 23 Taktinės aviacijos bazę, kur bazuojasi Lenkijos Kosciuškos vardo naikintuvų dalinys, ginkluotas jau nebe jaunais „Mig-29“ naikintuvais.

Pats konkursas praėjo puikioje, draugiškoje atmosferoje, buvome pavaišinti šio konkurso tradicine sriuba grochowka (žirnienė). Pats miestas niekuo neypatingas, gal tik parkas ir pora vietinių muziejų yra verti dėmesio, tačiau šįkart jų neapžiūrėjome – pasilikome kitam kartui.

Na, o dabar apie tai, ką pavyko laimėti: studijos modeliuotojai Deividas Barauskas, Daniela Zaveckaitė, Ugnius Adomaitis ir Aivaras Žutautas apdovanoti padėkomis už įdėtą darbą ir kantrybę dirbant su modeliais.

Jaunimo amžiaus grupėje nominacijas laimėjo Tautvydas Kasparaitis (už samurajaus figūrėlę), Kajus Talmontas (už automobilį EMF-30 „Roadster“), Paulius Trakšelis (už tanko T-34/85 „Rudy“ modelį), Mindaugas Dembinskas (už Altanos Sumuose maketą), Jonė Baltramaitytė (už šarvuotą automobilį „Wz.34“ ir vikšrinės technikos modelių grupę „1939 rugsėjo pirmoji“ – 2 nominacijos). Gausiausią nominacijų skaičių parsivežė Ignas Sungaila – 3 nominacijos (už 1859 metų prancūzišką lauko patranką, Lenkijos KOP mokomąjį lėktuvą „Rumpler C.I.“ ir vokišką II Pasaulinio karo šarvuotą automobilį Kfz.13 „Adler“) bei Paulius Prišmontas – 4 nominacijos (už Joanito figūrėlę, Čekijos apžvalgos bokštų maketų grupę, tanko „KV-5“ ir priešgaisrinio automobilio FSC A16B „Žuk“ modelius).

Suaugusieji taip pat pasirodė ne blogiau. Vaiva Venckauskaitė užėmė II vietą su Ulricho von Jungingeno figūrėle, Evaldas Venckauskas laimėjo I vietą su Romos legionieriaus Longino figūrėle ir III vietą su Niurnbergo šv. Lauryno Katedros maketu. Gausiausią derlių parsivežė Pranas Sungaila – I vieta už Lietuvos KOP mokopmojo lėktuvo „Rumpler C.I“, II vieta už tanko Pz.Kpfw.KV-2 754(r) bei dvi III vietos už sunkvežimio „ZIL-130“ bei garvežio „Jupiter“ modelius. Puikiai pasirodė ir Vilmantas Norkus, laimėjęs II vietą su lenktyniniu sunkvežimiu „MAN TGX“ bei I vietą su Italijos II Pasaulinio karo korvetės „Cicogna“ modeliu. Šis nedidelis laivelis dar buvo įvertintas konkurso „Grand Prix“, kurį įsteigė Mazovijos Minsko miesto bendruomenė SM „Przelom“ bei mobilaus ryšio firmos „Orange Polska“ Mazovijos Minsko skyriaus įsteigtą taurę už geriausią laivo modelį.

Gargždų VJLC stendinio modeliavimo studijos taurę „Jaunimas – jaunimui“ už geriausią jaunimo amžiaus grupės kartoninį modelį laimėjo Joanna Wantowska iš Chelmžos (Lenkija) už Lenkijos KOP mokomojo lėktuvo „Rumpler C.I.“ modelį. Beje, tai jau antra gargždiškių taurė, kurią ši mergina laimėjo su dviem skirtingais modeliais. Pagal sumanymą ši taurė negali būti skiriama tam pačiam modeliuotojui už tą patį modelį.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 131 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,