Mano Gargždai



„Žiniuko mokyklėlė“ kviečia į pavasario paskaitas (programa)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

„Žiniuko mokyklėlė“ – edukacinis projektas, skirtas Klaipėdos rajono pradinių klasių mokiniams. Veiklos tikslas — per kompetencijų ugdymą formuoti vaiką kaip asmenį, sugebantį tapti aktyviu visuomenės nariu, padėti tenkinti pažinimo, lavinimosi ir saviraiškos poreikius. Mokyklėlės paskaitos vyksta ciklais: žiemą ir pavasarį. Jų metu – paskaitos įdomiausiomis temomis (už jas mokėti nereikia).

 

Mokyklėlės paskaitų grafikas:

2019-04-24 (trečiadienį), 9.00 val. „Programuojame žaisdami“ (Gargždų „Minijos“progimnazijos mokytojos Viktorija Dargužienė ir LinaStrumylienė)

Vieta: Gargždų „Minijos“ progimnazija (104 kab., pagrindinis pastatas)

Dalyviai: 2–3 klasių mokiniai (iki 15 vaikų grupė)

Trukmė: 50–60 min.

Užsiėmime mokiniai turės galimybę žaidybinių ir mokomųjų programų dėka išbandyti save programuojant. Vaikai įgis naujų gebėjimų žaidybines programėles taikyti mokantis, patobulins IKT žinias.

 

2019-04-24 (trečiadienį), 10.00 val. „Judėkime su pavasario paukščiais“ (Gargždų„Minijos“ progimnazijos mokytojos RasaMarcinkevičienė ir Reda Liužinienė)

Vieta: miesto sporto salė

Dalyviai: 2–4 klasių mokiniai (25-30 vaikų grupė)

Trukmė: 45 min.

Aktyviai judėdami ir žaisdami sportinius žaidimus bei dalyvaudami lenktynėse daugiau sužinosite apie paukščius ir žvėris. Reikalinga sportinė apranga ir avalynė.

 

2019-04-24 (trečiadienį), 11.00 val. „Menas iš popieriaus. Origami“(Gargždų „Minijos“progimnazijos mokytojos Elena Šunbarauskienė irDanutė Paukštienė)

Vieta: Gargždų „Minijos“ progimnazijos pradinių klasių korpusas, 7 kab.

Dalyviai: 1–3 klasių mokiniai (iki 25 -30 vaikų grupė)

Trukmė: 50–60 min.

Tikslas – skatinti mokinius domėtis menu ir kurti. Vaikai susipažins su popieriaus lankstymu (origami), išlankstys „Gėlę-kubą“. Reikalingos priemonės: spalvotas plonas popierius A4 (3 vnt.), žirklės, sausi pieštukiniai klijai.

 

2019-04-24 (trečiadienį), 12.00 val. „Smalsučių laboratorija“ (Gargždų „Minijos“progimnazijos mokytojos Asta Kundrotienė irBirutė Ratkuvienė)

Vieta: Gargždų „Minijos“ progimnazijos pradinių klasių korpusas, 11kab.

Dalyviai: 15–20 mokinių (2–3 klasės)

Trukmė: 50–60 min.

Patinka eksperimentuoti? Nori atlikti bandymus? Esate laukiami! Atliksime bandymus, stebėsime ir diskutuosime.

 

2019-04-25 (ketvirtadienį), 9.00 val. „Minčių žemėlapiai. Pirmas susitikimas su rusųkalbos abėcėle“ (Gargždų „Kranto“ pagrindinėsmokyklos rusų kalbos mokytoja Janina Žemgulienė,informacinių technologijų mokytoja Violeta Liuksienė)

Vieta: Gargždų „Kranto“ pagrindinė mokykla, 313 kab.

Dalyviai: 4 klasių mokiniai (15 vaikų grupė).

Trukmė: 50–60 min.

Dirbdami kompiuteriu mokiniai sužinos, kad rusų ir lietuvių kalbos abėcėlėse yra panašių raidžių. Ieškodami panašių raidžių, piešime „Minčių žemėlapį“, gal net ir žodžius jau parašysime. Bus tikrai įdomu!

 

2019-04-25 (ketvirtadienį), 9.00 val. „Graži povas plunksneli Žemaičiu žemie... Graži irmona Žemaitėje“ (Gargždų „Kranto“ pagrindinėsmokyklos pradinių klasių mokytojos Vilma Stonkienė,Diana Simutienė)

Vieta: Gargždų „Kranto“ pagrindinė mokykla, 225 kab.

Dalyviai: 2–4 klasių mokiniai (iki 20 vaikų grupė).

Trukmė: 50–60 min.

Žemaitija yra garsi savo istorija, kalba, žmonėmis. Sužinosite įdomių dalykų apie Žemaitiją, mokysitės žemaičių kalbos, skanausite žemaitiškų patiekalų. Bus smagu!

 

2019-04-25 (ketvirtadienį), 10.00 val. „Virvė, virvelė, virvagalis“ (Gargždų „Kranto“pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokytojosDanguolė Poškienė, Ilona Stonienė)

Vieta: Gargždų „Kranto“ pagrindinė mokykla, 133 kab.

Dalyviai: 2–4 klasių mokiniai (iki 20vaikų grupė).

Trukmė: 50–60 min.

Kviečiame į užsiėmimą, kurio metu sužinosite iš ko gaminamos virvės, kur jos naudojamos. Išmoksite rišti mazgus ir pasigaminsite rakto pakabuką. Laukiame visų. Į užsiėmimą reikia atsinešti žirkles.

 

2019-04-25 (ketvirtadienį), 10.00 val. „Bitutė ratuota“ (Gargždų „Minijos“ progimnazijosmokytojos Dalė Grigaitienė ir Rita Stankuvienė)

Vieta: Gargždų „Minijos“ progimnazijos pradinių klasių korpusas, 5 kab.

Dalyviai: 2–4 klasių mokiniai (iki 20–25 vaikų grupė)

Trukmė: 50–60 min.

Šiame užsiėmime pamatysite ir išgirsite pasakojimą apie bičių gyvenimo būdą, jų teikiamą naudą žmogui, paskanausite bičių produktų. Turėsite galimybę savo pirštukais pajausti patį ekologiškiausią plastiliną ir pasigaminti natūralaus vaško žvakę.

 

2019-04-25 (ketvirtadienį), 11.00 val. „Mažieji muzikantai“ (Gargždų „Kranto“ pagrindinėsmokyklos muzikos mokytojas Ringaudas Stoškus)

Vieta: Gargždų „Kranto“ pagrindinė mokykla,

muzikos kab. (III a.).

Dalyviai: 1–4 klasių mokiniai (iki 25vaikų grupė).

Trukmė: 50–60 min.

Šioje paskaitoje turėsite galimybę ne tik padainuoti, pagroti, bet ir susitiksite su Gargždų miesto jaunaisiais muzikantais. Šioje paskaitoje jūsų laukia tikras nuotykis muzikos pasaulyje.

 

2019-04-25 (ketvirtadienį), 11.00 val. „Skirtukas knygai“ (Gargždų „Minijos“ progimnazijosmokytojos Giedrė Jucienė, Dovilė Jasudavičienė)

Vieta: Gargždų ,,Minijos“ progimnazijos pradinių klasių korpusas, 23 kab.

Dalyviai: 2–4 klasių mokiniai (25–30 vaikų grupė)

Trukmė: 50–60 min.

Jūs mylite knygą! Skaitote! Jums bus naudingas dekupažo technika sukurtas skirtukas knygai. Tai gali būti dovana jums ir jūsų draugams. Reikalingos priemonės: PVA klijai, servetėlės (3 sluoksnių).

 

2019-04-25 (ketvirtadienį), 12.00 val. „Filmavimo pasaulis“ (Saulius Balčiūnas)

Vieta: Gargždų „Kranto“ pagrindinė mokykla, 324 kab.

Dalyviai: 1–4 klasių mokiniai (iki 20vaikų grupė).

Trukmė: 50–60 min.

Jis supažindins su filmavimo įranga, papasakos, kaip vyksta videoklipų, dokumentinių filmų kūrimas, kaip susidomėjo filmavimu. Pademonstruos filmuotą medžiagą. Pasidalins patarimais, kaip filmavimui naudoti telefonus ir jiems sukurtas programėlės. Bus tikrai įdomu.

 

Registruotis būtina iš anksto. Registracija vyksta iki 2019 m. balandžio 23 d. (susidarius klausytojų grupei į tam tikras paskaitas, registracija bus stabdoma; vaikai gaus paskaitų dalyvio pažymėjimus). Reikalinga nurodyti šią informaciją: paskaitos tema; vaiko vardas, pavardė; klasė, mokykla; kontaktinis telefonas (tėvelių). Registracija internetu: el. p.:

Adresas: Kvietinių g. 28, Gargždai, Klaipėdos rajonas. Tel. pasiteirauti: Tel. 8 610 60 772.

„Žiniuko mokyklėlė siekia: atskleisti vaikų gabumus ir padėti jiems vystytis; skatinti vaikus domėtis mus supančiu pasauliu; padėti suprasti mokslo praktinę naudą; suteikti žinių apie profesijas. Veikla grindžiama aktualumo, demokratiškumo prieinamumo, savanoriškumo principais.

Mokyklėlės veiklą koordinuoja Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Irena Barbšienė ir Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Inga Rankelienė.

Veiklą organizuoja Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos ir „Minijos“ progimnazijos pradinių klasių mokytojų metodinės grupės. Atsakingos: direktoriaus pavaduotojos ugdymui Inga Rankelienė ir Daiva Bušeckienė.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 696 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,