Mano Gargždai



Tarybos narys Justas Ruškys: „Politikoje – mažiau beprasmio kalbėjimo“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
J. Ruškys. Asmeninio archyvo nuotr. J. Ruškys. Asmeninio archyvo nuotr.

Naujai išrinkto Tarybos nario Justo Ruškio, kaip ir dar 6 naujokų, laukia pilni iššūkių ketveri metai. Visgi, jaunasis politikas įsitikinęs, kad tik nuo pačių kompetencijos ir darbo priklausys, ar pavyks tinkamai įsilieti į senbuvių gretas ir priiminėti svarbius sprendimus.

 

„Esame septyniese, pirmą kartą ragausiantys Tarybos nario darbo. Žinoma, didieji veteranai, dalyvaujantys Tarybos veikloje 12–16 metų, gali užgožti naujokus, tačiau džiugu, kad Taryba savo amžiaus vidurkiu jaunėja. Tikiuosi, kad tas jaunesnių žmonių įsiliejimas pasitarnaus ir bus matomas tiek Tarybos darbe, tiek jos priimamuose sprendimuose“, – sako 29-erių Justas Ruškys, sutikęs atsakyti į portalo mano-gargzdai.lt klausimus.

 

Trumpai papasakokite apie save, kokie laisvalaikio pomėgiai, hobiai?

Baigiau Gargždų „Kranto“ pagrindinę mokyklą. Po keturių metų Mykolo Romerio universitete įgijau teisės bakalauro, vėliau – teisės magistro laipsnius.

Baigęs Vilniuje teisės studijas, iškart grįžau ten, kur ir norėjau – į Gargždus ir pradėjau dirbti pagal profesiją teisinį darbą, t.y., teisėjo padėjėju Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmuose.

Laisvalaikiu mėgstu keliauti, važinėti dviračiu bei pasivaikščioti gamtoje. Nepraleidžiu progos pažiūrėti gerą filmą, susitikti su artimaisiais, Gargžduose gyvenančiais ar iš svetur grįžtančiais draugais.

 

Kurioje srityje (finansai, ekonomika, švietimas...) Jūsų žinios pravers labiausiai? Kodėl?

Mano žinios daugiausiai yra susijusios su teise, o ši sritis – plati ir aprėpianti platų spektrą sričių. Žinoma, gyvenimišką patirtį formuoja ir visuomeniška veikla, pasaulėžiūra, todėl visą sukauptą žinių bagažą panaudosiu Tarybos nario veikloje.

 

Kokiomis priemonėmis sieksite gerinti Tarybos darbą?

Mažiau beprasmio kalbėjimo. Esu komandos žmogus. Kandidatuodamas į Tarybą turėjau idėją – paskatinti gyventojus, ypatingai jaunus žmones, aktyviau dalyvauti savivaldos procese, įtraukti gyventojus nuo idėjos sukūrimo iki sprendimo realizavimo. Tikiuosi, kad Taryba sprendimus priims atsižvelgdama į gyventojų poreikius, jų pagrįstą nuomonę.

 

Kokias įžvelgiate problemas rajone? Kokios Jūsų asmeninės savybės padės jas sprendžiant?

Vienos iš pagrindinių rajono problemų – kelių būklė, vietų vaikams darželiuose trūkumas, sporto aikštynų ir užimtumo stoka. Pagrindiniai Gargždų miesto skauduliai: parkas, autobusų stotis, kultūros namai, automobilių parkavimo vietų trūkumas. Kai kurios problemos yra įsisenėjusios, pavyzdžiui, Gargždų parko tvarkymas, kuriam miesto bendruomenė atidavė ir kasmet skiria daug laiko ir pastangų, tačiau jo visapusiškas sutvarkymas stringa.

Pastebima, kad kai kurioms gyvenvietėms trūksta paprastos „šeimininko rankos“ išspręsti einamąsias problemas.

Pastarųjų metų įvykiai privertė politikus prisiminti Sendvario seniūniją, jų problemas, kurios šioje kadencijoje ne tik kad neturėtų būtų užmirštos, tačiau ir sprendžiamos.

Spręstina, kaip gyventojus kuo efektyviau įtraukti į idėjų generavimo ir sprendimų priėmimo procesą, siekiant išvengti situacijų, kai Savivaldybė laukia gyventojų pasiūlymų dėl tam tikro projekto jo įgyvendinimo pradžioje, o jų sulaukia jau skelbiant darbų pabaigą, dėl ko dalis gyventojų lieka neišgirsti ir nepatenkinti. Būtina stiprinti komunikaciją šioje srityje.

 

Kaip planuojate derinti darbą su Tarybos nario pareigomis? Ar neturėsite interesų konflikto?

Darbo specifika leidžia planuoti ir organizuoti savo darbo laiką taip, kad galėčiau dalyvauti Tarybos ir komitetų posėdžiuose. Be abejo, darbų, kurių tą dieną negalėsiu padaryti, teks daryti iki posėdžių Savivaldybėje arba po jų. Privatūs interesai yra deklaruoti ir viešai skelbiami, todėl interesų konflikto neturėtų kilti.

 

 

Rinkimuose į Klaipėdos rajono tarybą su Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžiu dalyvavęs Justas Ruškys surinko 594 rinkėjų balsus.

Darbą Taryboje pradėjo 7 nauji nariai: Vytautas Butkus, Raimundas Daubaris, Arvydas Katkus, Rasa Linkienė, Loreta Piaulokaitė-Motuzienė, Justas Ruškys ir Mindaugas Šunokas.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 250 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,