Mano Gargždai



Apie šimtadienį – iš pirmų lūpų

Įvertinkite šį įrašą
(10 balsai)
„Vaivorykštės“ gimnazijoje vykusios šventės tema – „Dangus ir pragaras“. „Vaivorykštės“ gimnazijoje vykusios šventės tema – „Dangus ir pragaras“.

Vasario 21 dieną, penktadienį, „Vaivorykštės“ gimnazijoje vyko tradicinė  šventė, skirta baigiantiems mokyklą. Šimtadienis – tai diena, kurios laukia dauguma abiturientų; atrodytų, dvyliktokai turėtų ruoštis, nerimauti dėl egzaminų, bet jie teigia, jog kol kas esąs toks metas, kai tik mokslams skirti laiko nesinori. Dabar norisi išgyventi linksmybes, pajusti džiaugsmą būnant kartu su bendraklasiais, kurių daugumą pažįsti nuo pirmos klasės.  Šimtadienis aktualus  bei laukiamas abiturientų, o daugiausiai laiko ir darbo šventės organizavimui skyrė trečiokai gimnazistai.

 

Jie prisipažino, kad sugalvoti šimtadienio temą buvę sudėtinga:  mintys įvairios – nuo kabareto iki MTV apdovanojimų, tačiau vieningai priėmė sprendimą – pasirinko „Dangaus ir pragaro“ temą. Ją plėtoti sekėsi nesunkiai, netrūko idėjų scenarijui bei dekoracijoms. Taip pat tema glaudžiai siejosi su abiturientų  išdaigomis, gerais darbais ir smagiais prisiminimais. Kūrybinis procesas užtruko apie 3 mėnesius. Į renginio organizavimo darbus rinkosi vis daugiau mokinių, o tai reiškė naujas idėjas, dėl kurių kildavo ir konfliktų. Įvairūs nesusipratimai, nuovargis kėlė įtampą ir tarp organizatorių, tačiau viskas baigdavosi kompromisais. Šokėjai ir kiti atlikėjai mokykloje praleisdavo ilgas valandas (kai kurie iki 21 val.), tad pasiektas rezultatas džiugino šventės žiūrovų akis bei ausis.

Didžiausią įspūdį dvyliktokams padarė raudonas tunelis į „skaistyklą“, kuris simbolizavo patiriamas kančias, baimes, jame mokiniai vaizdavo net mirusius žmones. O įėję į salę, vyriausieji gimnazijos mokiniai nustebo pamatę tiek daug šviesų bei nuostabias dekoracijas. Šimtadienį abiturientai prisimins ir dėl įspūdingai atrodžiusio, gražiai dainavusio choro. Netikėti renginio personažai – Dievas, Velnias ir šventasis Petras – neleido pamiršti pagrindinės vakaro temos ir linksmino auditoriją šmaikščiai, bet labai kultūringai minėdami abiturientų „nuodėmes“, girdami tinkamus poelgius. Šventės pabaigą vainikavo tradicinis šimto dienų kalendorius,  šventinis tortas bei nuoširdžiai skambantis ,,ačiū“ už įstabų vakarą.

Taigi šimtadienis įvyko ir pavyko, nesklandumų išvengta, tortas suvalgytas, o abiturientai laukia (arba nelaukia) egzaminų – dabar jie parodys savo ilgo darbo rezultatą. 

 

Tomo  Griušio, Juditos Jokšaitės nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 392 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,