Mano Gargždai



Kelionės išlaidas kompensuoti privalės

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Corbis nuotr. Asociatyvi Corbis nuotr.

Politikai nebesispyriojo ir pakluso teismų sprendimams - kompensuoti visas rajonuose gyvenančių profesinių mokyklų mokinių keliones į ugdymo įstaigas.

 

Teoriškai skaičiuojama, kad šis įstatymų paisymas miesto biudžetui kasmet gali atsieiti per 4 milijonus litų, tačiau esą suma gali gerokai keistis.

„Kompensuoti kelionės išlaidas privalu tik iš kaimų ir miestelių atvykstantiems profesinių mokyklų studentams ir tik tiems, kurie atvažiuoja autobusu, o ne maršrutiniu taksi“, - akcentavo Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Daiva Kerekeš.

Klaipėdos miesto savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda priminė, kad kelionės išlaidos bus kompensuojamos tik tais atvejais, kai studentai pateiks autobuso bilietą. Taigi niekas iš anksto negali žinoti, kiek tokių kruopščių studentų bus.

„Vakarų eksprese“ jau rašyta, kad prieš dvejus metus Klaipėdos miesto savivaldybė viešai pareiškė nesiruošianti laikytis Transporto lengvatų bei Švietimo įstatymų ir kompensuoti profesinių mokyklų auklėtiniams jų kelionių.

Miestas tokį savo apsisprendimą motyvavo tuo, kad šias išlaidas mokiniams turėtų kompensuoti savivaldybės, kuriuose jie gyvena ir iš kurių atvyksta mokytis.

Tačiau toks apsisprendimas neprasprūdo pro akis Vyriausybės atstovei Klaipėdos apskrityje, kuri teismų pagalba privertė uostamiesčio valdžią uoliai laikytis nustatytos tvarkos.

Visos važiavimo išlaidos Klaipėdos miesto savivaldybės teritorijoje taip pat kompensuojamos vaikų globos įstaigų, bendrojo ugdymo, neformaliojo švietimo mokyklų mokiniams, gyvenantiems kitų savivaldybių teritorijose.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 175 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,