Mano Gargždai



Jaunimo vasaros akademijos kartelę kilstelėjo iki aukštumų

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos r. sav. nuotr. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Nors Jaunimo vasaros akademija „Kartu mes galim daug – 2019“ baigėsi jau penktadienį, atgarsiai netyla iki šiol. Specialiai socialiniame tinkle sukurtoje grupėje jaunimas vis dar dalinasi tris dienas trukusios stovyklos įspūdžiais ir nuotraukomis. Iš jų galima suprasti, kad šiųmetės stovyklos organizatoriai kartelę kilstelėjo itin aukštai.

 

Keturioliktus metus rengiamą visos Lietuvos jaunimui skirtą stovyklą šiemet organizavo Klaipėdos rajono savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorė Adelija Radžienė ir jos pagalbininkai – Jaunimo reikalų taryba, Gargždų atviro jaunimo centras su direktore Inesa Gaudutyte ir Veiviržėnų kultūros centro jaunimo klubas „Ekipa“ (vadovė Laura Netalimova).

Kad komandas iš 20-ties Lietuvos savivaldybių (po 14 žmonių iš kiekvienos jų) būtų galima priimti prestižiniame Drevernos kempinge prisidėjo ir Jaunimo vasaros akademijos globėjai – Klaipėdos rajono savivaldybė, skyrusi 17 tūkstančių eurų finansavimą.

„Dėkojame rajono valdžiai, kad jaunimui skiriate daug dėmesio“, – dėkojo kitų Savivaldybių jaunimo reikalų koordinatoriai.

Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas, dalyvaudamas akademijos uždarymo ceremonijoje džiaugėsi, kad šiemet akademija vyko būtent Drevernoje – vietoje, kuria didžiuojasi ne tik dreverniškiai, bet ir visas Klaipėdos rajonas.

„Žinau, kad puikiai padirbėjote ir aš jums net pavydžiu. Pats būdamas jaunas dalyvaudavau panašiose stovyklose, tad puikiai žinau, ką reiškia ir kiek duoda tokie pasibuvimai kartu“, – sakė meras.

Gražios vasaros jaunuoliams linkėjo ir Tarybos narė, Jaunimo reikalų tarybos pirmininkė Rasa Petrauskienė. Ypatingus padėkos žodžius ji skyrė jaunimo reikalų koordinatorei A. Radžienei ir Gargždų atviro jaunimo centro direktorei I. Gaudutytei, kurių dėka aktyvus ir motyvuotas jaunimas buvo sukviestas į renginį.

Beveik 300 jaunuolių akademijos metu dalyvavo darbo grupėse apie naujausias inovacines technologijas, pristatė namų darbus – komandų prisistatymus, ruošėsi talentų vakarui, dalyvavo sporto varžybose, socialinio verslo paskaitoje, Jaunimo tarptautinio bendradarbiavimo agentūros paruoštose veiklose, pažintinėse edukacijose.

„Trečiąją JVA dieną visus 300 dalyvių išskirstėme po edukacijas „Mūsų vėtrungė“, „Kelionė laiku“, „Žuvies kelias“, „Žemaičių tautosaka, šokiai, dainos“, „Raganų kalnas“, „Gintaro paslaptys“, jaunimas susipažino su 7 amatais Veiviržėnų amatų centre, Agluonėnų etnografine sodyba“, – pasakojo A. Radžienė.

Didžioji dalis jaunuolių Drevernoje lankėsi pirmą kartą ir, kaip patys sakė, iš Klaipėdos rajono išsivežė pačius gražiausius įspūdžius, daug naujų pažinčių ir žinių.

Kitąmet Jaunimo vasaros akademiją organizuos kita Žemaitijos regione esanti savivaldybė – Klaipėda. Rajono meras B. Markauskas jaunimo akademijos vėliavą iškilmingai perdavė Klaipėdos miesto savivaldybės mero pavaduotojui Arvydui Cesiuliui.

„Padarėme viską, ką galėjome geriausio, parodėme, ką rajone turime gražiausio, ir šiuo renginiu suteikėme jaunimui žinių apie jaunimo politiką, socialinį verslą, paskatinome domėtis naujausiomis technologijomis, inovacijomis bei visi kartu paminėjome Žemaitijos 800 metų sukaktį“, – džiaugėsi Klaipėdos rajono jaunimo reikalų koordinatorė.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 913 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,