Mano Gargždai



„Jaunieji turistai“ keliavo po Žemaitiją

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Juditos Rimkuvienės nuotr. Juditos Rimkuvienės nuotr.

Dovilų pagrindinės mokyklos 3a klasės mokiniai birželio 10–14 dienomis dalyvavo vasaros poilsio stovykloje „Jaunieji turistai“, kurią finansavo Klaipėdos rajono savivaldybė ir mokinių tėvai. Stovyklą organizavo mokytoja Irena Sireikienė, jai padėjo moksleivių mamos.

 

Stovyklaudami mokiniai tęsė pažintį su žymiomis Lietuvos vietomis, istoriniais objektais. Ši veikla jau vykdoma trečius metus. Pirmųjų stovyklos metų išvykos buvo skirtos pažinti vietovę, kurioje gyvename. Šių metų stovyklos maršrutai pailgėjo. Dalis išvykų buvo skirtos plėsti pažintį su pajūrio kraštu. Gilinome žinias apie Žemaitiją. Norėjome pamatyti ir aplankyti kuo daugiau vietovių, apie kurias kalbėjome besimokydami 3 klasėje.

Pirmoji stovyklos diena buvo skirta Dovilams. Mokiniai smagiai leido laiką žaidimų aikštelėje, atliko įvairias užduotis prie Dovilų karjero.

Antrąją dieną vyko į Šiaulius. Čia lankėsi dviračių muziejuje, pabuvojo prie miesto simbolių – auksinio berniuko, lapės. Po to vyko į alpakų ūkį, esantį Dargaičių kaime.

Trečiąją dieną apsilankė Klaipėdos jūrų uosto direkcijoje. Čia vyko edukacinis užsiėmimas, kurio metu sužinojo apie uosto veiklą. Po to vyko į Klaipėdos verslo inkubatorių, kur klausė pasakojimo, o po jo apžiūrėjo, kaip auginamos krevetės.

Ketvirtąją dieną keliavo po Žemaitiją. Apsilankė Biržuvėnų dvare. Mokiniai, klausydami istorijų apie šio dvaro gyventojus, patys ieškojo paslėpto lobio, kurį vėliau ir surado. Suradę jį kopė į Šatrijos piliakalnį. Visus sužavėjo nuo piliakalnio matomi apylinkių vaizdai. Važiuodami link namų, sustojo Užventyje. Čia mokiniai turėjo galimybę užkopti į apžvalgos bokštą, esantį Ventos slėnyje. Smagiai leido laiką žaidimų aikštelėje. Nuo Užvenčio pasuko link Laukuvos. Paršežerio stovyklavietėje dar turėjo galimybę pažaisti, pabraidyti po ežerą.

Penktąją stovyklos dieną vaikų laukė kelionė į Malūnų kaimą. Pirmiausia pasivaikščiojo po mišką, esantį šalia Malūnų kaimo, apžiūrėjo čia esančias įvairias skulptūras. Vėliau dienos veikla persikėlė į Malūnų kaimo atrakcionus. Stovykla buvo užbaigta prie jūros su atsisveikinimu iki kitų mokslo metų ir šuoliu aukštyn.

 

Juditos Rimkuvienės nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 514 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,