Mano Gargždai



Vytauto Majoro sodyboje skleidėsi literatų kūryba

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos r. sav. nuotr. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Birželio 21-ąją Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešoji biblioteka ir literatų klubas „Potekstė“ kūrybiško žodžio gerbėjus pakvietė į tradicinius „Vasaros skaitymus“.

 

Šiemet renginys vyko žymaus tautodailininko Vytauto Majoro sodyboje Jurgių kaime Dovilų seniūnijoje. J. Lankučio viešosios bibliotekos vyresnioji bibliografė, knygos „Vytautas Majoras“ sudarytoja Giedrė Ilginienė pasakojo, kad ši vieta pasirinkta neatsitiktinai.

„2019-ieji paskelbti Žemaitijos metais. O Vytautas Majoras turėjo tvirtą charakterį, save laikė tikru žemaičiu. Čia liesis skambūs, prasmingi ir gilūs žodžiai. Vytautas Majoras taip pat iškalba žavėjo aplinkinius“, – kalbėjo Giedrė Ilginienė, susirinkusiesiems papasakojusi apie tautodailininko asmenybę, sukurtus kūrinius.

 

Klaipėdos r. sav. nuotr.

 

„Vasaros skaitymų“ dalyvius pasveikino Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotoja Violeta Riaukienė, taip pat Dovilų seniūnė Nijolė Ilginienė. Kūrybiškumą ir bičiulystę skatinantį renginį vedė J. Lankučio viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Diana Ciparienė.

Vicemerė dėkojo J. Lankučio viešosios bibliotekos administracijai ir darbuotojams už organizuojamą puikų renginį, kuris jau tapo gražia tradicija. Ji džiaugėsi, kad „Vasaros skaitymai“ suteikia galimybę pasisemti įkvėpimo naujiems darbams ir polėkiams. „Žmonės, kurie kuria, dalijasi talentu, mus nuoširdžiai įkvepia“, – teigė mero pavaduotoja Violeta Riaukienė.

Kai kurie kūrėjai prieš klausytojus nedrąsiai stojo pirmą kartą, kiti savo kūrybos vaisiais dalijasi kasmet. Šiais metais „Vasaros skaitymuose“ dalyvavo literatų klubai: Gargždų „Potekstė“, Skuodo „Nojus“, Rietavo „Mūza“, Šilalės „Versmė“, Plungės „Vingiorykštė“. Taip pat literatai iš Kretingos, Kelmės, Klaipėdos, Telšių.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 286 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,