Mano Gargždai



Klaipėdos rajone lankosi Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
V. Pranckietis. K. Abromavičiūtės nuotr. V. Pranckietis. K. Abromavičiūtės nuotr.

Šiandien Klaipėdos rajone lankosi Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis. Priešpiet svečias susitiko su Klaipėdos rajono meru Broniumi Markausku bei Savivaldybės administracijos atstovais, aptarė svarbiausias rajono problemas.

 

Į Savivaldybę atvykęs svečias pirmiausia kavos puodeliui užsuko į mero B. Markausko kabinetą. Vėliau, posėdžių salėje, rajono vadovai, seniūnai bei Savivaldybės administracijos atstovai išdėstė Seimo Pirmininkui aktualiausias problemas bei išsakė savo lūkesčius.

Susitikimo pradžioje meras B. Markauskas atkreipė susirinkusiųjų dėmesį, jog šis vizitas itin svarbus, mat net neatmenama, ar kada nors apskritai Seimo Pirmininkas buvo lankęsis Klaipėdos rajone. Vėliau rajono vadovas svečią trumpai supažindino su rajonu bei išdėstė svarbiausius klausimus.

Pasak B. Markausko, viena iš pagrindinių problemų – tai laisvų vietų vaikų darželiuose bei mokyklose trūkumas. Preliminariais paskaičiavimais, rajone trūksta kone 1 000 vietų, iš kurių vien Slengių seniūnijoje – apie 700. B. Markauskas akcentavo ir daugiafunkcio centro statybų Slengiuose svarbą. Taip pat paminėjo, jog patalpas mokyklai būtų galima gauti susitarus su Klaipėdos valstybine kolegija, tačiau derybos vyksta sunkiai. Rajono vadovas paminėjo ir jau padarytus darbus – padidintą kompensaciją už kiekvieną vaiką, kuris lanko privatų darželį, iki 200 eurų bei parengtą visą paketą siūlymų, palengvinančių privačių darželių įsikūrimą.

 

Seimo Pirmininkas susipažino su svarbiausiomis rajono problemomis. K. Abromavičiūtės nuotr.

 

Susitikimo metu Seimo Pirmininkui pristatyta ir Slengių prisijungimo prie Klaipėdos miesto problematika. Kalbėta ir apie daugiafunkcio sporto centro statybas Gargžduose. Pasak B. Markausko, rajonas susimažino savo ambicijas ir sporto centro su ledo arena už 23 mln. eurų tikrai neketina statyti. Anot vadovo, svarbiausia turėti baseiną, kuriame galėtų mokytis plaukti vaikai bei visus standartus atitinkančią sporto salę, kurios dabar neturima.

Seimo Pirmininkui buvo pateikta ir kitų nemažiau svarbių problemų, kalbėta apie regioninių kelių būklę, taršių įmonių rajono teritorijoje veiklą, aplinkosaugos, viešojo transporto, automobilių kamščių, žvyrkelių asfaltavimo kaimo vietovėse klausimais. Viliamasi, kad naujoji valdžia sugebės rasti bendrą kalbą su Klaipėdos miesto vadovybe, bus tariamasi transporto, švietimo, naujųjų kapinių steigimo ir kitais klausimais. Diskutuota ir dėl tiesioginių seniūnų rinkimų.

Susitikimo metu Klaipėdos rajono savivaldybės švietimo skyriaus vedėjas Algirdas Petravičius atkreipė dėmesį į švietimo įstaigų vadovų skyrimo konkurso problematiką. Anot jo, turėtų būti labiau pasitikima pačiomis savivaldybėmis, o būsimų vadovų papildomo vertinimo, kurį vykdo Nacionalinės mokyklų vertinimo agentūra, reikia išvis atsisakyti. Anot vicemerės Violetos Riaukienės, būtą nemažai atvejų, kuomet vadovai po vos ne keturių valandų trunkančio vertinimo likdavo morališkai sugniuždyti, jie nebesiryždavo daugiau kandidatuoti, nepaisant to, kad žmonių, kandidatuojančių į mokyklų direktorių pareigas, apskritai trūksta.

Tęsdama švietimo temą, Administracijos direktoriaus pavaduotoja Rasa Petrauskienė pažymėjo, kad rajone itin stinga pedagogų, trūksta specialistų bei išsakė norą gauti didesnį valstybės finansavimą mokytojų atlyginimams.

V. Pranckietis teigė, kad jau šiemet yra numatyta mokėti stipendijas, siekiančias 200 eurų per mėnesį, studentams, aukštosiose mokyklose pasirinkusiems pedagogikos profesines studijas bei pasirašiusiems trišalę sutartį tarp studento, darbdavio ir aukštosios mokyklos, taip garantuojant, kad baigus studijas, būsimas specialistas gaus darbo vietą.

Į dalį klausimų Seimo vadovas atsakė remdamasis gerai žinomo Kauno rajono pavyzdžiais, į kitus klausimus tikino atsakysiąs po to, kai juos aptars su tas sritis kuruojančiais atsakingais specialistais, kvietė rūpimas problemas išdėstyti ir pateikti raštu.

 

V. Pranckietis kvietė rūpimus klausimus išdėstyti ir pateikti raštu. K. Abromavičiūtės nuotr.

 

Po diskusijos Savivaldybėje, Seimo Pirmininkas su delegacija lankėsi Drevernos uoste, P. Vasilaisuko ūkyje. Nuo 15 val. darbotvarkėje numatytas pasivaikščiojimas po Priekulės miestą, susitikimas su seniūnijos ir bendruomenės atstovais. Vėliau bus lankomasi AB „Ameko konstrukcijos“, o prieš 17 val. V. Pranckietis kartu su meru B. Markausku iš Savivaldybės aikštės išlydės Baltijos kelio minėjimui skirtame ralyje dalyvaujančias ir rajonui atstovaujančias „Ryterna modul mototourism“ komandas.

17 val. Seimo Pirmininkas Gargždų muzikos mokyklos salėje susitiks su gyventojais.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 410 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,