Mano Gargždai



Viešbučiai, svečių namai, moteliai ir kempingai mokės rinkliavą už klasifikavimo pažymėjimų išdavimą

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Lietuvos Respublikos Vyriausybė pritarė siūlymui dėl Konkrečių valstybės rinkliavos dydžių sąrašo ir valstybės rinkliavos mokėjimo ir grąžinimo taisyklių pakeitimo, kuriuo nuo kitų metų Lietuvos apgyvendinimo įstaigos privalės mokėti rinkliavą už apgyvendinimo paslaugų klasifikavimo pažymėjimo išdavimą. Iki tol Lietuvoje apgyvendinimo įstaigų klasifikavimas vykdytas valstybės biudžeto lėšomis.

 

Nuo šių metų pradžios turizmo paslaugų teikėjų veiklą prižiūrinti Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (toliau – Tarnyba) šiuo metu apgyvendinimo teikėjus klasifikuoja ir pažymėjimus išduoda neatlygintinai. Tarnyba primena, kad klasifikuojamąsias apgyvendinimo paslaugas gali teikti tik nustatyta tvarka išduotą galiojantį apgyvendinimo paslaugų klasifikavimo pažymėjimą turintis apgyvendinimo paslaugų teikėjas, o klasifikavimas yra privalomas visoms viešbučio, svečių namų, motelio bei kempingo paslaugoms.

Rinkliava už apgyvendinimo paslaugų klasifikavimo pažymėjimą 1 ir 2 žvaigždučių svečių namams, moteliui bei kempingui sieks 120 eurų, 3 ir 4 žvaigždučių svečių namams, moteliui, kempingui bei 5 žvaigždučių kempingui – 150 eurų, 1 žvaigždutės viešbučiams – 160 eurų, 2 žvaigždučių viešbučiams – 190 eurų, 3 žvaigždučių viešbučiams – 300 eurų, o 4 ir 5 žvaigždučių viešbučiams – 410 eurų.

Rinkliavos nustatytos atsižvelgiant į klasifikuojamosios apgyvendinimo paslaugos rūšį, suteikiamą žvaigždučių skaičių, patiriamas klasifikavimo sąnaudas bei įvertinus kaimyninių šalių klasifikavimo kainodaros patirtį. Tarnybos išduotas apgyvendinimo paslaugų klasifikavimo pažymėjimas, kaip ir iki tol, galios penkerius metus.

Numatytos rinkliavos įsigalios nuo 2020 m. sausio 1 d.

Primename, kad visi Turizmo įstatymo nustatytų neklasifikuojamųjų apgyvendinimo paslaugų teikėjai privalo registruoti teikiamas apgyvendinimo paslaugas Tarnyboje, pateikdami nustatytos formos pranešimą. Ši paslauga yra nemokama.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 280 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,