Mano Gargždai



Seimo rinkimai: Gargždų apygardoje bus reikalingas antras turas

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
K. Juraitis, R. Daubaris. M. Pocius, R. Petrauskienė, Z. Bitinas, VRK narė Aistė Žilinskienė, G. Kniukšta ir J. Ruškys spaudos konferencijoje. V. Šleiniūtės nuotr. K. Juraitis, R. Daubaris. M. Pocius, R. Petrauskienė, Z. Bitinas, VRK narė Aistė Žilinskienė, G. Kniukšta ir J. Ruškys spaudos konferencijoje. V. Šleiniūtės nuotr.

Rugsėjo 8-ąją įvyko nauji rinkimai į Lietuvos Respublikos Seimą vienmandatėse Žirmūnų rinkimų apygardoje Nr. 4, Gargždų rinkimų apygardoje Nr. 31 ir Žiemgalos rinkimų apygardoje Nr. 46. Suskaičiavus rezultatus paaiškėjo, kad visose apygardose bus reikalingas antras turas. Gargždų apygardoje po dviejų savaičių susirungs Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovė Rasa Petrauskienė ir Kristupas Krivickas, kurio kandidatūrą kėlė Lietuvos centro partija.

 

Sekmadienio vakarą surengtoje spaudos konferencijoje trumpai aptarti įvykę rinkimai. Tiek komisija, tiek kandidatai nusivylė žemu rinkėjų aktyvumu – rinkimuose dalyvavo vos 17,74 proc. balso teisę turinčių piliečių.

„Žemas rinkėjų aktyvumas nuliūdino – gaila įdėto darbo, tikėjomės sulaukti bent 25 proc. rinkėjų, tačiau ne mūsų apygardos komisijos uždavinys yra komentuoti aktyvumą“, – kalbėjo Gargždų apygardos rinkimų komisijos pirmininkas Zigmas Bitinas, dėkojęs kandidatams už korektišką kovą.

Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkė Rasa Stasiulaitienė informavo, kad pareigūnai nesulaukė pranešimų, susijusių su rinkimų, agitacijos tvarkos pažeidimais, gautas tik vienas iškvietimas iš Gargždų socialinių paslaugų centro – teigta, kad vienas kandidatų – Kristupas Krivickas – bando patekti su socialiai pažeidžiama moterimi į butą ir galimai jos dukrai davė pinigų.

„Pareigūnams pranešta, kad į minėtą centrą bando patekti žurnalistas Kristupas Krivickas. Atvykę pareigūnai rado minėtą kandidatą į Seimo narius, pasikalbėję su socialine darbuotoja išsiaiškino, kad ten su nepilnamečiu vaiku gyvenanti moteris skambino K. Krivickui ir teigė, jog yra apribota jos laisvė išeiti iš minėtų patalpų. Situacija tokia, kad vidaus tvarkos taisyklės neleidžia pašaliniams asmenims patekti į šį centrą, todėl socialinė darbuotoja įvykdė šiuos reikalavimus, tad faktas, kad jis davė pinigus moters dukrai – nepatvirtintas. Viskas išspręsta vietoje, pareiškimų ir nusiskundimų negauta“, – situaciją paaiškino komisariato viršininkė.

Organizacijos „Baltosios pirštinės“ atstovai pranešė, kad vykdant rinkimus fiksuoti tik smulkūs pažeidimai.

Pirmojo turo rezultatai: Rasa Petrauskienė (TS-LKD partija, 16,67 proc.), Kristupas Krivickas (LCP, 16,16 proc.), Justas Ruškys (LR Liberalų sąjūdis, 15,57 proc.), Martynas Pocius (išsikėlė pats, 12,75 proc.), Vaclovas Dačkauskas (Lietuvos socialdemokratų darbo partija, 12,39 proc.), Ligita Liutikienė (Lietuvos socialdemokratų partija, 8,05 proc.), Raimundas Daubaris (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, 7,97 proc.), Gintautas Kniukšta (išsikėlė pats, 5,83 proc.), Valdas Rimkus (Darbo partija, 1,81 proc.), Kazimieras Juraitis (išsikėlė pats, 1,74 proc.).

Primename, kad antrasis rinkimų turas vyks rugsėjo 22 d.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 149 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,