Mano Gargždai



Poezijos ir muzikos popietė Viliaus Gaigalaičio globos namuose

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Akimirka iš renginio. J.Paulikienės nuotr. Akimirka iš renginio. J.Paulikienės nuotr.

Kovo 6 d. Viliaus Gaigalaičio globos namų gyventojai ir darbuotojai  buvo pakviesti į poezijos  valandėlę „Širdies dangus", kur  R. Tagorės  eiles skaitė Klaipėdos dramos teatro aktorė Nijolė Sabulytė, o jai talkino fleitistė Gabija Kochanskaitė.

Aktorė Nijolė Sabulytė džiaugiasi, kad tą laiką, kurio iš jos nepareikalauja teatras, gali užpildyti poezijos skaitymais.  Kaip teigia pati  aktorė,  „Koncertų vedimas, dalyvavimas ansamblyje „Senoliai“, poezijos skaitymai – nauja veikla, kuri man labai daug davė. Galiu viena atsistoti prieš publiką ir skaityti eiles, prozą, dainuoti. Tai galima daryti ir ne teatre“.  Toks aktorės pasirinkimas suteikia gilių išgyvenimų klausytojams, asmenims, kurie ne visuomet gali rinktis laisvalaikio praleidimo būdą, kurie priima tai, kas jiems siūloma.

Indų poeto R. Tagorės eilėraščiai – paprasti,  jaukūs ir šilti, sklidini gyvenimiškos išminties, džiaugsmo ir meilės žmonėms, kaip ir juos skaičiusi aktorė.  Abu šiuos menininkus sieja meilė gyvenimui, žemei, gamtai, tėvynei, kūrybai ir pažinimo džiaugsmui, o poezijos klausymas,  kaip teigia R. Tagorė, padeda „suvokti siela tai, ką mato akys, ir akimis tai, ką suvokia siela“. Fleitistės  Gabijos Kochanskaitės muzika  jautriai atsiliepė į poeto žodžius ir išplėtė aktorės minčių tėkmę.

Globos namų gyventojai ir darbuotojai nuoširdžiai dėkoja menininkėms, pakylėjusioms virš kasdienybės, suteikusioms džiugių  buvimo su savimi akimirkų, paskatinusioms į pasaulį dažniau pažvelgti sielos akimis. 

 

Jovitos Paulikienės nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 366 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,