Mano Gargždai



Didžioji išmokų dalis ūkininkus pasieks dar šiemet

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Pexels.com nuotr. Asociatyvi Pexels.com nuotr.

Už šiais metais deklaruotus plotus ir turimus gyvulius iki gruodžio 31 d. ūkininkams iš viso bus išmokėta 545 mln. Eur paramos – tai yra didžiausia išmokėta paramos suma per Nacionalinės mokėjimo agentūros istoriją.

 

Nuo spalio 16 d. iki lapkričio 30 d. ūkininkų sąskaitas jau pasiekė 331 mln. Eur – šią sumą sudaro tiesioginės avansinės išmokos už 2019 m. deklaruotus plotus ir avansas paramos pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos (KPP) priemonę „Išmokos už vietoves, kuriose yra gamtinių ar kitų specifinių kliūčių“. Nuo gruodžio 2 d. pradėta mokėti pagrindinė tiesioginių išmokų dalis bei išmokos pagal kitas su plotu susijusias KPP priemones.

Iš viso iki metų pabaigos ūkininkų sąskaitos pasipildys 447,5 mln. Eur (98 proc. Lietuvos finansinio voko) tiesioginių išmokų ir 58,5 mln. Eur pagal su plotu susijusias KPP priemones: ūkininkaujantys nederlingose žemėse – 44,5 mln. Eur, ekologinių ūkių valdytojai sulauks 6 mln. Eur, dalyvaujantys priemonės „Agrarinė aplinkosauga ir klimatas“ veiklose – 5 mln. Eur, o ūkininkaujantys NATURA 2000 teritorijose pareiškėjai – 3 mln. Eur paramos.

Taip pat gruodį gyvulių laikytojams bus išmokėta 12 mln. Eur papildomų nacionalinių tiesioginių išmokų: už laikomus bulius – 8,7 mln. Eur, už karves žindenes – 3,1 mln. Eur, už ėriavedes – 127 tūkst. Eur.

NMA jau yra išmokėjusi kompensacijas nukentėjusiems nuo sausros ūkininkams: augalininkams – 4,2 mln. Eur, gyvulininkystės ir paukštininkystės sektoriaus atstovams – 4,1 mln. Eur. Taip pat 4,4 mln. Eur išmokėta finansų disciplinos kompensavimo išmokų. Pieno gamintojai jau sulaukė 13,4 mln. Eur paramos, o išmokėtos atsietosios papildomos nacionalinės tiesioginės išmokos sudaro 0,96 mln. Eur.

Pareiškėjai sužinoti apie jiems numatytus paramos lėšų išmokėjimo terminus ar jau išmokėtą paramą gali prisijungę prie NMA informacinio portalo ir aktyvavę 2019 m. pateiktos Paramos už žemės ūkio naudmenas ir kitus plotus bei gyvulius paraiškos nuorodą.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 422 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,