Mano Gargždai



Didžiausias „Netyčiukų“ laimėjimas – publika

Įvertinkite šį įrašą
(11 balsai)
„Netyčiukai“ tvirtina, kad yra nepaprastai vieningi. „Netyčiukai“ tvirtina, kad yra nepaprastai vieningi.

Muzikos grupė, kurioje nėra jokių pykčių, sutarianti lyg vieninga šeima, – realu? Žinoma. Būtent taip save apibūdina gargždiškių grupės „Netyčiukai“ nariai.

 

Grupės narys Vilius Petkevičius pasakojo, kad „Netyčiukai“ susikūrė 2012 metais „Kranto“ pagrindinėje mokykloje.

„2011 metais atėjome į „Kranto“ pagrindinę mokyklą. O subūrė mus muzikos mokytojas Ringaudas Stoškus. Taip prasidėjo mūsų artimesnis bendravimas ir gimė grupė“, – prisiminė vaikinas.

Paklaustas, kaip buvo sugalvotas grupės pavadinimas, V. Petkevičius sakė, kad idėja kilo pažiūrėjus Keistuolių teatro filmą „Paskutiniai Brėmeno muzikantai“, kuriame buvo parodyta netyčia susikūrusi grupė „Netyčiukai“.

„Taip ir mes, jei nebūtų atėjęs dirbti Ringaudas Stoškus, mūsų dabar net nebūtų. Taigi netyčia atsirado grupė. Ir grupės pavadinimas“, – kalbėjo V. Petkevičius, pats jį ir pasiūlęs.

Dabar grupėje yra keturi nariai: vokalistas ir elektrine gitara grojantis Vidmantas Jomantas, būgnininkas Vilius Petkevičius, bosine gitara grojantis Julius Petkevičius. Neseniai prie „Netyčiukų“ prisijungė vokalistė, akustine gitara grojanti Vita Montrimaitė.

Grupė tvirtina, kad koncertuoja įvairiai publikai. Jie groja „popsą“ roko stiliuje. „Netyčiukai“ atlieka kitų atlikėjų dainas, jas pergroja savaip. Kuria ir savo dainas, bet jų dar nėra įrašę.

Grupė jau pelnė nemažą šūsnį padėkų ir nominacijų, dalyvavo daugybėje festivalių, kuriuose užėmė aukštų vietų. Neseniai „Netyčiukai“ diplomą už geriausią improvizaciją gavo  Plungėje vykusiame respublikiniame gyvai grojančių jaunimo grupių festivalyje „Garsyn 2014“. Tačiau grupės nariai tvirtina, jog geriausias jų laimėjimas yra publika.

Pasidomėjus, kuo ši grupė kitokia, V. Petkevičius įvardijo išskirtinę vienybę.

„Nesipykstame, esame vieningi. Gargžduose grupės tik ir skiriasi, pykstasi, o mes į grupę žiūrime kaip į šeimą“, – teigė V. Petkevičius.

 

„Netyčiukų“ archyvo nuotraukos:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 311 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,