Mano Gargždai



Penktadienį - Vakarų Lietuvos derbis

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
S.Gulbino nuotr. S.Gulbino nuotr.

Penktadienį 17 valandą Klaipėdoje „Banga“ susitiks su vietos „Atlantu“.

Iki praėjusių metų lapkričio 9 dienos „Atlanto“ klubas ir jo gerbėjai į dvikovas su „Banga“ žiūrėjo su lengva šypsena veide ir ypatingai neakcentavo, kad tai specifinės futbolo rungtynės - derbis. Po to, kai gargždiškiai paskutiniame A lygos ture likus kelioms minutėms iki susitikimo pabaigos išlygino rezultatą ir taip atėmė iš klaipėdiečių galimybę dar pasivaržyti su „Žalgiriu“ dėl aukso bei kaip reikiant tuo pasidžiaugė, „Atlanto“ vadovai, treneriai ir gerbėjai dar ilgai svaidėsi žaibais ir galiausiai suprato, kad „Bangos“ ir „Atlanto“ susitikimai nėra eilinės rungtynės.

2013 metais „Banga“ iš „Atlanto“ taškus atėmė ir trečiajame rate, kai dvikova Gargžduose baigėsi 0:0, nors gargždiškiai daugiau nei kėlinį žaidė dešimt prieš vienuolika. Pirmus du susitikimus laimėjo „Atlantas” - 1:0 Gargžduose ir 3:0 Klaipėdoje.

Nuo 1994 metų spalio 23 dieną vykusių pirmųjų tarpusavio rungtynių „Banga“ ir „Atlantas“ susitiko 25 kartus:  14 kartų pergales šventė „Atlantas“, 5 kartus – „Banga“, o dar šeši susitikimai baigėsi lygiosiomis.

 „Atlantas“ yra viena iš mažiausiai nuo praėjusio sezono pasikeitusių komandų. Klaipėdiečių gretose liko dauguma sidabro medaliais pasidabinusių futbolininkų - atsisveikinta tik su tais, kurie nepateisino vilčių. Iš tų kelių jaunų futbolininkų, kuriuos „Atlantas“ pasikvietė, tikriausiai tik iš O.Verbicko galima tikėtis solidesnio indėlio.

Pirmus du turus tiek „Banga“, tiek „Atlantas“ žengė be pralaimėjimų. Tiesa, jei gargždiškiai ne vieną kiek nustebino pergalėmis prieš „Sūduvą“ ir „Trakus“, tai klaipėdiečiai didesnių problemų neturėjo tik pirmajame ture, kai 6:0 sutriuškino „Dainavą“. Tuo tarpu antrajame ture taškus teko dalintis (2:2) su kita uostamiesčio ekipa – „Klaipėdos granitu“.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 424 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,