Mano Gargždai



Seniausia Gargždų mokykla šventė 75-ąjį jubiliejų

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos r. sav. nuotr. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Pasidžiaugti gražia sukaktimi – 75-uoju gyvavimo jubiliejumi, vakar pakvietė pirmoji Gargžduose įkurta ir seniausia miesto mokykla – „Minijos“ progimnazija.

 

Duris ji atvėrė 1945 m. vasario 20 d. Pirmuoju mokyklos direktoriumi dar prieš jos atidarymą paskirtas Liudas Jurgulis. 1949–1950 m. progimnazija reformuota į vidurinę mokyklą, joje mokėsi 202 mokiniai. Po metų buvo išleista ir pirmoji abiturientų laida.

1965 m. mokykla įsikuria naujame pastate, o 1972 m. yra pervadinama į Gargždų 1–ąją vidurinę mokyklą, nes buvo pastatyta antroji (dabartinė „Kranto“) mokykla. Nuo 1979 m. iki 2018 m. rugpjūčio mokyklai vadovavo ilgametis direktorius Antanas Jacikas.

1988 m. prie mokyklos buvo prijungtos buvusio 2–ojo lopšelio-darželio patalpos, kuriose dabar veikia pradinės klasės.

1999 m. gruodžio 6 d. Klaipėdos rajono savivaldybės taryba suteikė mokyklai „Minijos“ vardą, o po 13 metų mokykla reorganizuota į Gargždų „Minijos“ progimnaziją.

Mokyklą yra baigę akademikai B. Juodka, E. Vilkas, rašytojai P. ir P. Dirgėlos, literatūros kritikas J. Lankutis, poetė J. Kudžmaitė-Balsienė, teologijos daktaras A. Narbekovas, istorikas S. Kaubrys.

Nuo 2018 metų rugpjūčio progimnazijai vadovauja direktorius Julius Gindulis.

Gražios šventės proga sukvietusi į mokyklą esamus ir buvusius darbuotojus, svečius iš Savivaldybės ir Seimo, mokyklos bendruomenė dovanojo improvizacijos meistrų, Gargždų muzikos mokyklos mokytojų – saksofonisto Sigito Stalmoko ir pianisto Mariaus Sūdžiaus, koncertą.

„Man būtų labai smagu pasigirti, kad ir aš prieš kažkiek metų baigiau „Minijos“ progimnaziją, tačiau taip, deja, nėra. Bet jūs ir be manęs turite kuo didžiuotis. Norime nuoširdžiai padėkoti už jūsų sunkų darbą ir palinkėti, kad mokytojai kasdien į darbą eitų kaip į šventę, su geromis emocijomis ir teisingo optimizmo užtaisu. Kad čia besimokantys vaikai žinotų, kaip gera gyventi Gargžduose, Lietuvoje“, – linkėjo Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Sveikinimo žodį tarė ir buvęs ilgametis mokyklos direktorius Antanas Jacikas, ir dabartinis jos vadovas Julius Gindulis. Abu jie pabrėžė, kad mokykla, visų pirmiausia, tai – ne sienos, ne pastatas, o joje dirbantys žmonės, čia besimokantys mokiniai, jų tėvai. Ir jiems visiems ji be galo dėkingi, nes gimnazija tokia, kokia yra dabar, išaugo tik visos bendruomenės dėka.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 332 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,