Mano Gargždai



Vasario 29-osios jubiliatai: gimtadienius tikrąją dieną kas ketverius metus švenčia tūkstančiai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Pexels.com nuotr. Asociatyvi Pexels.com nuotr.

Tik kartą per ketverius metus kalendoriuje atsirandanti vasario 29-oji gali tapti nemenku iššūkiu norintiems šią dieną minėti ypatingas progas ar švęsti savo gimtadienį. Nors turbūt nėra kliūčių tai daryti kitą dieną, tačiau galimybę tikrąją dieną savo gimtadienį minėti kas ketverius metus turi tūkstančiai lietuvių.

                                    

Kaip rodo Registrų centro tvarkomo Gyventojų registro duomenys, šiuo metu visoje šalyje yra 2 023 asmenys, gimę rečiausią metų dieną. Vyriausia amžiumi yra 1924 m. gimusi moteris.

Vasario 29-osios jubiliatų gretos pasiskirsto beveik po lygiai: moterų yra šiek tiek daugiau – viso 1 059, na o vyrų – 964.

Pastarąjį kartą prieš ketverius metus šią dieną Lietuvoje gimė 40 vaikų – berniukų ir mergaičių skaičius pasiskirstė po lygiai.

Nieko nuostabaus, kad daugiausiai gimtadienių vasario 29 dieną yra švenčiama šalies didmiesčiuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje.

Rečiausią metų dieną visame pasaulyje yra gimę nemažai garsių ir istorijai pasižymėjusių asmenybių, o Lietuvoje bene ryškiausia iš jų yra tarpukario Lietuvos užsienio reikalų ministras, diplomatas, karininkas, vertėjas Juozas Urbšys.

Įprastai metai turi 365 dienas, tačiau kas ketverius metus jie pasipildo viena diena – vasario 29-ąja. Papildoma diena pridedama tam, kad kalendorinius metus priartintų prie astronominių metų.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 456 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,