Mano Gargždai



Lietuvos mokyklų žaidynės: kaip vasarį sekėsi rajono moksleiviams?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Kretingalės krepšininkai. Z. Bitino nuotr. Kretingalės krepšininkai. Z. Bitino nuotr.

Lietuvos mokyklų žaidynių 2019–2020 mokslo metų sezonas jau persivertė į antrąją pusę. Vasario mėnesį vyko daug įvairių respublikinių varžybų, kuriose kovojo ir Klaipėdos rajono jaunieji sportininkai. Apie rajone vykusias varžybas nuolat informavome portalo „Mano Gargždai“ puslapiuose. Šįkart apie tai, kaip rajono moksleiviams sekėsi kovoti respublikinėse varžybose ir kiek taškų už tai buvo skirta.

 

Vasario pirmąją dieną Druskininkuose vykusiose žiemos sporto šakų ir kai kurių kitų sporto šakų varžybose rajono moksleiviai buvo pamaloninti nemaža taškų suma. Taip Kretingalės pagrindinės mokyklos jaunieji sportininkai už pergalę krepšinio varžybose savo mokyklai pelnė 140,5 taško. Ketveriose žiemos sporto šakų rungtyse dalyvavę „Vaivorykštės“ gimnazijos moksleiviai į mokyklos taupyklę iškart įnešė net 301,5 taško. „Kranto“ šachmatininkai už pasiekimą gavo 64,5 taško. O pradinių klasių šachmatų varžybose dalyvavę jaunieji „krantiečiai“ pelnė savo mokyklai 71 tašką.

Kovas zoninėse ir tarpzoninėse varžybose vedė stalo tenisininkai (tiek miesto, tiek kaimo vietovių mokyklų). Geriausiai sekėsi Dovilų pagrindinės mokyklos vaikinams. Jie gan nesunkiai prasimušė į finalines varžybas ir ruošiasi šturmuoti pačias aukščiausias vietas. Finalinės kovos numatytos kovo 20–22 dienomis. O štai Dovilų merginos rezultatu 2:3 pralaimėjo lemiamą mūšį Tverams dėl patekimo į finalą, ir baigė kovas, pelnydamos mokyklai 79 taškus. Stalo tenisininkų kovas zoninėse varžybose baigė ir „Minijos“ merginos (4 vieta, pelnė 41,5 taško) bei „Kranto“ vaikinai (3 vieta, pelnė 45 taškus).

Respublikinėse varžybose kovojo ir kaimo vietovių mokyklų futbolininkai. Dovilų pagrindinės mokyklos merginos tarpzoninėse varžybose liko trečios ir iš tolimesnių kovų iškrito. Už tai gavo 75 premijinius taškus. Labiau pasisekė Dovilų pagrindinės mokyklos vaikinams. Jie, nors ir būdami metais jaunesni, atkaklioje kovoje su savo varžovais sugebėjo prasibrauti į finalines varžybas, kurios numatytos kovo 13–15 dienomis.

2019–2020 mokslo metų Lietuvos mokyklų žaidynių kovoms persivertus per pusiaują, tarp miesto mokyklų (gimnazijų, progimnazijų) ir rajono gimnazijų pirmauja Gargždų „Kranto“ pagrindinė mokykla, surinkusi 520,5 taško. Tik dešimt taškų atsiliekanti Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazija yra antroje vietoje. Trečioje vietoje įsitaisė Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazija – 309,5 taško. Toliau komandos rikiuojasi tokia tvarka: 4. Gargždų „Minijos“ progimnazija – 262 taškai, plius DSV estafetininkų kovos zoninėse varžybose; 5. Priekulės I. Simonaitytės gimnazija – 66 taškai.

Tarp kaimo vietovių pagrindinių mokyklų į lyderių pozicijas rajone tradiciškai išsiveržė Dovilų pagrindinės mokyklos moksleiviai – 418 taškų. Be to, jų dar laukia vaikinų stalo teniso ir futbolo finalinės varžybos bei DSV estafečių zoninės varžybos. Tad taškų kraitis bus ženkliai papildytas (prognozuojama papildomai gauti apie 250 taškų). Antri – Vėžaičių pagrindinės mokyklos jaunieji sportininkai – 357 taškai. Treti – Endriejavo pagrindinė mokykla – 268 taškai. Toliau lyderių grupėje rikiuojasi: 4. Kretingalės pagrindinė mokykla – 170,5 taško, 5. Plikių Ievos Labutytės pagrindinė mokykla – 121 taškas, 6. Judrėnų Stepono Dariaus pagrindinė mokykla – 107 taškai, 7. Ketvergių pagrindinė mokykla – 106 taškai ir kiti turintys mažiau negu šimtą taškų.

Tarp visų rajono mokyklų pradinių klasių pirmauja Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos mažieji sportininkai. Jų sąskaitoje – 153 taškai, plius DSV estafečių zoninės varžybos tarp miesto mokyklų. Jiems įkandin seka Gargždų „Minijos“ progimnazijos moksleiviai – 133,5 taško, trečioje vietoje – Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro jaunieji sportininkai. Jie turi surinkę 94,5 taško. Dovilų pagrindinės mokyklos taupyklėje – 69 taškai. Jie – ketvirti. Tačiau penktoje vietoje esantys Vėžaičių pagrindinės mokyklos moksleiviai, turintys 52 taškus, gali ženkliai šoktelti į viršų, jei sugebės prisirinkti papildomų taškų kaimo vietovių mokyklų DSV respublikinėse varžybose. Dar penkios mokyklos turi surinkusios iki 50 taškų.

Tuo pačiu, jau pradėtos teikti respublikinės suvestinės. Geriausiai iš rajono kol kas laikosi Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos jaunieji sportininkai. Jie tarp miesto mokyklų antroje įskaitinėje grupėje šiuo metu užima aukštą trečiąją vietą. Tarp miesto progimnazijų, pagrindinių mokyklų antroje miestų grupėje septintoje vietoje rikiuojasi Gargždų „Kranto“ pagrindinė mokykla, „Minija“ – penkioliktoje vietoje. Tarp kaimo vietovių pagrindinių mokyklų, progimnazijų 14-toje vietoje šiuo metu yra Dovilų pagrindinė mokykla. Tuoj už jų rikiuojasi Kretingalės moksleiviai. Doviliškiai, turintys rezerve trejas respublikines varžybas, per kovo mėnesį ženkliai pagerins savo turnyrinę padėtį, tad gali išsiveržti į pirmaujančiųjų mokyklų Lietuvoje gretas. Tuo pačiu jie turėtų pakelti ir Klaipėdos rajoną iš 18-tos vietos bent per 10 vietų aukštyn tai tikrai. Na, o miesto gimnazijų, vidurinių mokyklų antroje grupėje Klaipėdos rajonas šiuo metų užima aukštą ketvirtąją vietą.

Kovo mėnesį rajone vyks miesto mokyklų merginų ir vaikinų tinklinio, merginų krepšinio 3 prieš 3 varžybos, visų mokyklų štangos spaudimo ir smiginio varžybos, taip pat – pradinių klasių šaškių varžybos. Tuo pačiu vyks įvairios zoninės, tarpzoninės ir finalinės respublikinės varžybos. Apie tai nuolat informuosime.

  

Geriausiųjų pasirodymai LMŽ varžybose pastarąjį mėnesį – Z. Bitino nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 287 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,