Mano Gargždai



Patvirtintos izoliacijos taisyklės, jų nesilaikant – sankcijos

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels nuotr. Asociatyvi Pexels nuotr.

Siekiant suvaldyti naujojo koronaviruso (Covid-19) grėsmes, sveikatos apsaugos ministro įsakymu patvirtintos izoliacijos taisyklės, kuriose nustatoma pacientų, sergančių koronaviruso infekcija, žmonių, įtariamų, kad serga, ir galimai sąlytį su sergančiuoju turėjusių asmenų izoliavimo namuose ar kitoje gyvenamojoje vietoje tvarka.

 

Taip pat šiomis taisyklėmis numatomi gydymo įstaigų veiksmai, išrašant ligonį ar galimai sergantį žmogų iš ligoninės ir stebint jo būklę ambulatoriškai, bei Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) veiksmai, nustačius sąlytį turėjusius asmenis.

Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos teigimu, šiuo metu itin svarbu aiškiai apibrėžti visų susijusių žmonių bei institucijų pareigas ir atsakomybes.

„Šiuo sudėtingu metu ypač svarbu sutelktumas ir aiškumas, kas ką ir kaip privalo daryti. Neturi būti jokių asmeninių interpretacijų, išimčių ar svyravimų. Tai sutaupys brangaus laiko ir maksimaliai apsaugos visuomenę ir, tikėtina, išgelbės gyvybes. Jokia savivalė nebus toleruojama – tai aiškiai apibrėžta ir šiuo įstatymu“, – sako A. Veryga.

Pažymėtina, kad reikalavimų pažeidimai padaromi tiek veikimu, tiek ir neveikimu. Veikimas yra tada, kai žmogus aktyviais veiksmais pažeidžia sveikatos apsaugos ar užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės reikalavimus, o neveikimas – kai žmogus, nors ir turi pareigą, nevykdo teisės aktų nustatytų reikalavimų, susijusių su sveikatos apsaugos ar užkrečiamųjų ligų profilaktikos kontrole.

Reikalavimų nesilaikymas baudžiamas teisės aktų numatyta tvarka. Pažeidėjui, atsižvelgiant į reikalavimų nepaisymo pobūdį ir žalos mastą, gali grėsti sankcijos nuo baudos, arešto ar laisvės atėmimo iki trejų metų.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 220 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,