Mano Gargždai



Saulius Skvernelis: Vyriausybė žada karantiną pratęsti 2 savaitėms

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Kiril Čachovskij/Delfi.lt nuotr. Kiril Čachovskij/Delfi.lt nuotr.

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad Vyriausybė rengiasi pratęsti karatiną dviems savaitėms. Apie tai Vyriausybės vadovas pranešė feisbuke.

 

Feisbuke antradienio rytą premjeras rašė, kad po dar dviejų savaičių karantino gal jau bus galima pradėti kalbėti ir apie jo sąlygų švelninimą.

„Taip, karantinas bus pratęstas dar dviem savaitėms. Ir primenu, ką sakiau vakar: tikimės, kad po Velykų jau bus galima pradėti galvoti apie karantino sąlygų švelninimą. Visų pirma – kalbant apie smulkųjį verslą“, – antradienio rytą feisbuke rašė premjeras.

„Su sąlyga, kad mums visiems pavyks tinkamai „atlaikyti“ Velykų savaitgalį. Todėl dar kartą prašau atsakingo požiūrio į save ir kitus. Likite namuose. Nelankykite kituose miestuose gyvenančių senelių, tėvų, artimųjų. Laikykitės karantino sąlygų, tai labai svarbu“, – rašė S. Skvernelis.

„Atpalaiduosime tam tikrą smulkųjį verslą ir sudėliosime labai aiškias sąlygas veikti. Kaip pavyzdys, jeigu parduotuvė, tai patekimas turėtų būti iš gatvės, ne iš prekybos centro. Taip pat kiek klientų gali būti, klientai tik su apsaugos priemonėmis, pardavėjai analogiškai“, – kalbėjo ministras pirmininkas.

„Šitas savaitgalis yra kritinis. Jeigu bus šuolis savaitgalį, vadinasi dešimt maždaug parų šuolio suvaldymui ir dar 10-12 parų situacijos stabilizavimui“, – pridūrė jis.

Premjeras Saulius Skvernelis teigia, kad testavimo algoritmą atitinkančius pasieniečius ir policijos pareigūnus būtų galima tikrinti dėl koronaviruso. Visgi Vyriausybės vadovas akcentuoja, kad kiekvieną pareigūną testuoti po darbo pamainos nėra prasmės

„Jeigu toks poreikis yra, iš tikrųjų atitinka pareigūnų tikrinimo algoritmą, tai taip (galima testuoti – ELTA). Bet kiekvieną testuoti po darbo pamainos tikrai nėra prasmės“, – Seime žurnalistams kalbėjo S. Skvernelis.

Karantinas šalyje prasidėjo kovo 16 dieną, kol kas jis yra pratęstas ir balandžio 13 dienos, imtinai.

Jo metu uždrausta prekyba beveik visose parduotuvėse, išskyrus prekiaujančias maisto prekėmis ar vaistais.

Gyventojai įpareigoti parkuose ir kitose atvirose viešosiose vietose lankytis ir būti ne didesnėmis nei dviejų asmenų grupėmis, išskyrus vienos šeimos narius, laikytis saugaus kontakto, vengti fizinio kontakto, laikytis higienos, taip pat prekybos ir paslaugų vietose lankytis po vieną šeimos narį.

Barams ir kavinėms uždrausta veikti, išskyrus teikiant maistą išsinešimui. Visai sustabdyta SPA centrų, kirpyklų, grožio salonų veikla. Uždaryti kazino ir lošimų automatų salonai.

Visiems iš užsienio grįžusiems žmonėms ir asmenims, kuriems įtariamas koronavirusas, privaloma izoliuotis dviejų savaičių laikotarpiui.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 396 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,