Mano Gargždai



Suaktyvėjus automobilių dalių vagystėms Klaipėdos policijos pareigūnai ragina akyliau saugoti savo turtą

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos AVPK nuotr. Klaipėdos AVPK nuotr.

Nuo praėjusios savaitės pagausėjo pranešimų dėl uostamiestyje ir Klaipėdos rajone apvogtų automobilių – į policiją per keletą dienų jau kreipėsi daugiau nei 10 nukentėjusių savininkų.

 

Dažniausiai ilgapirščiai išdaužia automobilio lango stiklą, grobia prietaisų skydelius, vairus, multimedijas, kitas automobilių dalis. Savininkų patirta žala svyruoja nuo kelių šimtų iki 20 000 eurų.

Įvykius tiriantys Klaipėdos kriminalistai atidžiai stebi, analizuoja kriminogeninę situaciją transporto priemonių, jų dalių vagysčių ir jų realizavimo srityse, siekdami patraukti kaltininkus baudžiamojon atsakomybėn. O apskrities bendruomenės pareigūnai ragina ir gyventojus savo turtą prižiūrėti akyliau.

Pirmiausia automobilius nakčiai patariama statyti garaže. Jei tokios galimybės nėra – transporto priemonę reikėtų palikti gerai apšviestoje vietoje.

Gera apsaugos priemonė yra vaizdo stebėjimo kameros – jei esate jas įsirengę, jų fiksavimo zonoje statykite ne tik savo automobilį, leiskite tai padaryti ir kaimynui, kurio kieme kamerų nėra. Gerai būtų padidinti kamerų stebėjimo lauką, kad matytųsi ir kaimyno kiemas, ar gatvė.

Visada būtina automobilį užrakinti, jei jį paliekate aptvertame kieme – nepalikite nerakintų ar atlapotų vartų ir vartelių. Net ir trumpam viešose vietose palikdami automobilį, jo salone ar bagažinėje nepalikite vertingų daiktų bei dokumentų – jie taip pat vilioja ilgapirščius. Turtą patariama drausti – tai padeda išvengti, ar bent sumažinti nuostolius.

Klaipėdos bendruomenės pareigūnai ragina būti pilietiškais – stebėti aplinką, paraginti tai daryti ir daugiau laiko namuose praleidžiančius kaimynus. Pastebėjus įtartinus asmenis, ar automobilius, stengtis užfiksuoti kuo daugiau detalių, galinčių padėti juos identifikuoti ir visada pranešti policijai pagalbos telefonu 112.

Veikdami išvien problemas išspręsime greičiau ir būsime saugesni.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 236 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,