Mano Gargždai



Patvirtintas Šventojo Jono Pauliaus II metų minėjimo 2020 metais planas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
LR Vyriausybės nuotr. LR Vyriausybės nuotr.

Vyriausybė patvirtino Šventojo Jono Pauliaus metų minėjimo 2020 metais planą, kuris parengtas vykdant Seimo 2019 m. nutarimą. 2020 m. gegužės 18 d. bus minimos 100-osios Šventojo Jono Pauliaus II gimimo metinės.

 

Vyriausybės kanceliarija, bendradarbiaudama su ministerijomis, įstaigomis ir organizacijomis ir išanalizavusi gautus suinteresuotų institucijų ir organizacijų pasiūlymus, pateikė sutrumpintą plano projektą.

Dėl karantino atsisakyta didelės dalies planuotų veiklų: minėjimų, diskusijų, paskaitų, parodų, švenčių, Vilniaus ir Kauno Jono Pauliaus II gimnazijų ir Vilniaus Jono Pauliaus II progimnazijos, muziejų ir bibliotekų projektų. Plano projekte paliktos tik tos veiklos, kurios nėra susijusios su žmonių susibūrimu.

Šventojo Jono Pauliaus metų minėjimo 2020 metais planą sudaro trys skyriai. Vykdant atminimo įamžinimo veiklas numatoma išleisti pašto ženklą, proginę monetą, skirtą Kryžių kalnui, bus vykdoma ir virtuali akcija „Šviesos žemėlapis“.

Įgyvendinant kultūrines, edukacines ir pažintines veiklas bus skatinamos ne pelno siekiančių organizacijų iniciatyvos, parengtos metodinės rekomendacijos ir pagalbinė medžiaga švietimo darbuotojams, sukurtas virtualus maršrutas, skirtas Šventojo Jono Pauliaus II piligrimų keliui, parengta virtuali paroda Šventojo Jono Pauliaus II vizitui Lietuvoje prisiminti, organizuojama vaizdo konferencija su ilgamečiu Jo Šventenybės Jono Pauliaus II pagalbininku Kardinolu Stanislavu Dzivišu.

Daug dėmesio bus skiriama viešinimui: bus sukurta ir transliuojama vaizdo užsklanda Lietuvos televizijoje, Lietuvos televizija parodys dokumentinį filmą „Žemyno išvaduotojas. Jonas Paulius II ir komunizmo žlugimas“, interneto svetainėje www.lrt.lt bus paskelbtos publikacijos apie Šventąjį Tėvą ir jo vizitą Lietuvoje.

Taip pat numatoma parengti ir transliuoti valandėles apie Šventąjį Joną Paulių II Lietuvos radijo ir televizijos laidose, minint svarbias jo biografijos datas parengti ir transliuoti temines laidas Marijos radijuje, ketinama sukurti laidas apie Šventojo Jono Pauliaus II bendravimą su jaunimu, supažindinti su Šventojo Jono Pauliaus II kūryba.

Pasiūlyta Raseinių rajono savivaldybei, Lietuvos Vyskupų Konferencijai, Vilniaus arkivyskupijos kurijai, Kauno arkivyskupijos kurijai, Lietuvos bankui, viešajai įstaigai „Keliauk Lietuvoje“, viešajai įstaigai „Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija“, viešajai įstaigai „Marijos radijas“, akcinei bendrovei Lietuvos paštui, Vilniaus Šv. Juozapo kunigų seminarijai, Lietuvos katechetikos centrui dalyvauti įgyvendinant Šventojo Jono Pauliaus metų minėjimo 2020 metais planą.

Šventasis Popiežius Jonas Paulius II gimė 1920 m. gegužės 18 d., mirė 2005 m. balandžio 2 d.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 343 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,