Mano Gargždai



Vyriausybė apsisprendė karantiną pratęsti iki vasaros

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Vyriausybė dar kartą pratęsė karantino laikotarpį. Šį kartą daugiau nei dviem savaitėms – iki gegužės 31 dienos. Tuo pačiu Ministrų kabinete patvirtintas ir dar vienas karantino švelninimo etapas.

 

Bus leidžiama atvirose erdvėse rengti nedidelius renginius, pradės dirbti ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigos, paslaugas teiks odontologai, leista lankyti ligonius, į Lietuvą be būtinos 14 dienų izoliacijos galės atvykti Estijos ir Latvijos piliečiai.

Darbo, studijų ar verslo reikalais į mūsų šalį bus galima atvykti iš visos Europos Sąjungos, tačiau šiuo atveju, išskyrus Lenkiją, bus taikoma 14 dienos privaloma izoliacija.

Dauguma palengvinimų įsigalios jau gegužės 18 dieną. Vėl bus atnaujintas ikimokyklinis ir priešmokyklinis ugdymas t. y., pradės veikti darželiai.

Šiuo metu Klaipėdos rajone dirba tik dvi ikimokyklinio ugdymo įstaigos – Priekulėje ir Gargžduose. Jos užtikrino vaikų, kurių tėvai neturėjo galimybės atžalų palikti namuose, ugdymą.

Veiklą atnaujins ir vaikų ir žmonių su negalia dienos bei užimtumo centrai, leista teikti kontaktines socialines paslaugas.

Kovą šalyje paskelbus karantiną buvo uždrausti visi renginiai. Nuo gegužės 18 jau bus leidžiami nedideli iki 30-ies asmenų renginiai, bet tik atvirose erdvėse. Be to, organizatoriai privalės užtikrinti ir būtinąsias saugos priemonės – vienam asmeniui 10 kvadratinių metrų plotą, dviejų metrų atstumo laikymąsi, aprūpinti darbuotojus asmeninėmis apsaugos priemonėmis.

Per paskutinįjį karantino švelninimo etapą buvo leista atsidaryti kirpykloms ir salonams, kuriuose tvarkomi nagai. Nuo gegužės 18 dienos šis palengvinimas bus taikomas visoms grožio paslaugoms – bus leidžiamos kūno priežiūros, soliariumo, tatuiravimo, papuošalų vėrimo paslaugos. Vėlgi, bus privaloma užtikrinti vienam asmeniui 10 kvadratinių metrų plotą, dviejų metrų atstumo laikymąsi, aprūpinti darbuotojus asmeninėmis apsaugos priemonėmis.

Bus leidžiamos ir individualios treniruotės sporto klubuose bei treniruotės mažomis grupelėmis. Jos privalės būti ne didesnės nei 6 asmenų, vienam asmeniui užtikrintas 10 kvadratinių metrų plotas, dviejų metrų saugaus atstumo laikymasis.

Sveikatos srityje įsigalios tokie pakeitimai. Bus leidžiamas pacientų lankymas, tačiau reikės gauti gydančio gydytojo leidimą, o lankymas bus galimas tik pagal gydymo įstaigos vadovo nustatytą tvarką. Nuo gegužės 18 dienos duris atvers ir odontologijos kabinetai. Tiesa, paslaugas bus galima teikti tik tuomet, kai Nacionalinis visuomenės sveikatos centras patvirtins pateiktą infekcijų kontrolės etapiško atnaujinimo ir teikimo įstaigoje planą.

Kaukes, respiratorius ir toliau bus privaloma dėvėti. Tačiau jos neprivalomos maudantis vandens telkiniuose arba užsiimant vandens sportu ir pramogomis.

Nuo ateinančio pirmadienio, gegužės 11 dienos, bus leidžiama vykdyti visų transporto priemonių praktikos egzaminus. Į Lietuvą be būtinos 14 dienų izoliacijos galės atvykti Estijos ir Latvijos piliečiai. Darbo, studijų ar verslo reikalais į mūsų šalį bus galima atvykti ir iš visos Europos Sąjungos, tačiau šiuo atveju, išskyrus Lenkiją, bus taikoma 14 dienos privaloma izoliacija.

Iki šiol viešajame sektoriuje – valstybės įstaigose, savivaldybėse, jų valdomose įmonėse klientai buvo aptarnaujami tik nuotoliniu būdu. Nuo gegužės 18 dienos darbas viešajame sektoriuje gali būti organizuojamas ne tik tokiu būdu.

Klientus bus galima aptarnauti ir įprastai, tačiau būtina užtikrinti valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimu nustatytas būtinas visuomenės sveikatos saugos, higienos, asmenų aprūpinimo būtinosiomis asmens apsaugos priemonėmis sąlygas.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 266 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,