Mano Gargždai



S. Skvernelis: kaukių dėvėti nebebus privaloma

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Premjeras Saulius Skvernelis po trečiadienį surengto COVID-19 sukeltos situacijos valdymo komiteto posėdžio pranešė, kad apsauginės veido kaukės taps nebeprivalomos, o tik rekomenduotinos.

 

„Kaukių dėvėjimas viešose vietose nebebus privalomas – tik rekomenduojamas. Kaukių taip pat nebereikės dėvėti sportuojant uždarose erdvėse: ne tik profesionaliems sportininkams, bet ir visiems kitiems“, – feisbuke rašė premjeras.

Išlieka ir anksčiau buvę nurodymai – kaukes vis dar reikės dėvėti ten, kur susirenka daug žmonių, kur jie užtrunka ilgesnį laiką, kur neįmanoma užtikrinti saugių atstumų, o tai reiškia padidintą epidemiologinę riziką: turgavietėse ir kitose viešose prekybos vietose, viešuose renginiuose, ekskursijose bei viešojo transporto įlaipinimo vietose.

Šiandien vykusioje spaudos konferencijoje sveikatos apsaugos ministras, valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovas Aurelijus Veryga akcentavo, kad premjeras tik anonsavo siūlymą: „Jei Vyriausybė apsispręs, nuostata įsigaliotų nuo rytojaus. Norėčiau tik priminti, kad ne visur tos apsaugos priemonės dings – jų bus galima atsisakyti tik dalyje viešų, atvirų vietų.“

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 512 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,