Mano Gargždai



Dar mažiau ribojimų dėl kaukių dėvėjimo, susibūrimų, renginių ir paslaugų

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexel.com nuotr. Asociatyvi Pexel.com nuotr.

Vyriausybė patvirtino dar vieną karantino švelninimo etapą. Kaukes dėvėti bus privaloma ne visuomet, sušvelninti reikalavimai renginiams ir susibūrimams, duris jau greitu laiku galės atverti restoranai, kavinės ir barai.

 

Jau nuo rytojaus, gegužės 14 dienos, bus leidžiama vienoje vietoje būriuotis ne daugiau nei penkiems asmenims, iki šiol buvo leidžiama tik dviem. Tiesa, vis dar pabrėžiama, kad būtina laikytis daugiau nei 2 metrų atstumo, vengti tiesioginio ir ne ilgesnio nei 15-os minučių kontakto.

Pakeistas ir reikalavimas dėl kaukių dėvėjimo. Jas privaloma užsidėti visose viešosiose uždarose erdvėse, išskyrus valgant ir geriant maitinimo įstaigose bei sportuojant. O štai viešosiose atvirose erdvėse kaukes nuo rytojaus jau bus tik rekomenduojama užsidėti, jos privalomos bus tik turgavietėse, prekybos vietose, renginiuose, ekskursijose, viešojo transporto stotelėse.

Nuo pirmadienio, gegužės 18 d. duris visiškai galės atverti ir restoranai, kavinės, barai, naktiniai klubai ir kitos pasilinksminimo vietos. Tačiau bus ribojamas jų darbo laikas – nuo 8 iki 22 val. Laiko apribojimas bus netaikomas, kai maitinimas organizuojamas atvirose erdvėse arba kai maistas tiekiamas išsinešti, pristatomas kitais būdais.

Nuo gegužės 18 dienos sušvelninti ir srautų ribojimai sporto veikloms. Vykdant individualias treniruotes ar pratybas buvo privaloma užtikrinti asmeniui ne mažesnį nei 10 kvadratinių metrų plotą, nuo pirmadienio šis reikalavimas mažinamas per pusę. Iki dviejų metrų mažėja ir reikalavimas dėl atstumų, buvo 10 metrų.

Nuo gegužės 30 dienos jau bus leista veikti sveikatinimo paslaugas teikiantiems centrams. Taip pat nuo šios datos švelninami ir reikalavimai renginiams bei susibūrimams. Vėlgi bus taikomi mažesni reikalavimai žmonių srautų ribojimams – vietoje 10 kvadratinių metrų ploto asmeniui bus privaloma užtikrinti tik 5. Nedalyvaujant žiūrovams bus leidžiama rengti aukšto meistriškumo sporto varžybas, netaikomi apribojimai asmeninėms šventėms atvirose erdvėse.

Taip pat nuo gegužės 30 dienos jau bus leidžiama dirbti mokykloms, vykdyti neformalųjį suaugusiųjų švietimo pagal tas programas, dėl kurių specifikos mokymas negalėjo būti vykdomas nuotoliniu būdu.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 259 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,