Mano Gargždai



Žinai istoriją – laimi prizus!

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Balandžio mėnesio prizas. Gargždų krašto muziejaus nuotr. Balandžio mėnesio prizas. Gargždų krašto muziejaus nuotr.

Projekto „Bunda jau Baltija“ pirmosios veiklos įsibėgėja ir galime skelbti rubrikos „Mėnesio klausimas“ laimėtojus.

Kovo mėnesį Jūsų klausėme:

Rygos katedra (statyta 1211 m.) yra garsiausia ne tik Latvijoje, bet ir pasaulyje. Kuo ji garsi?

Teisingas atsakymas:

Rygos Katedra garsėja pasaulyje savo 1883-1884 m. pastatytais vargonais, kurie yra pripažinti vienais iš pačių vertingiausių istorinių vargonų pasaulyje. Vargonai turi 124 registrus, 4 manualus, 6 718 įvairaus dydžio ir iš įvairių medžiagų pagamintus vamzdelius. Nepraleiskite progos apsilankyti kuriame nors vargonų muzikos koncerte!

 

Tęsiame rubriką ir skelbiame naują klausimą. Šį kartą apie kaimyninę Estiją:

Baltijos šalis dažnai vadina seserimis, tačiau 2005 m. estai pirmieji įvedė naujovę, išskyrusią ją ne tik iš Baltijos šalių konteksto, bet ir nustebinusią visą pasaulį. Ką 2005 m. estai pirmieji padarė pasaulyje?

Atsakymai priimami iki balandžio 25 dienos: el. paštu () bei paštu (Gargždų krašto muziejus, Sodo g. 5, Gargždai), taip pat atsakymą galite atnešti į muziejų jo darbo metu (I-VI 9.00 – 18.00 val.). Su atsakymu  prašome pateikti šiuos duomenis: vardas, pavardė, telefono numeris. Iš teisingų atsakymų burtų keliu bus išrinktas laimėtojas  ir jam įteiktas mėnesio prizas. Teisingas atsakymas į klausimą, nugalėtojas bei naujas klausimas bus paskelbti gegužės mėnesį.

2014 m. balandžio mėnesio prizas: fotoalbumas „Mes čia gyvename. Gargždai. Klaipėdos rajonas“, Klaipėdos rajono literatų klubo almanachas „Iš minčių ir akimirkų“ ir Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešosios bibliotekos suvenyrai.

Kovo mėnesio prizo laimėtoją padėjo išaiškinti Gargždų miesto garbės pilietis, Baltijos kelio dalyvis Česlovas Tarvydas. Burtai lėmė, kad įsteigtas prizas atitenka Linai Petravičienei iš Šilutės rajono. Susisiekus su ponia L. Petravičiene, ši džiaugėsi laimėjimu ir pažadėjo balandžio mėnesį apsilankyti Gargždų krašto muziejuje.

Konkursui įsibėgėjus buvo nuspręsta įsteigti papildomą prizą Kazragių šeimai už aktyvų dalyvavimą. Broliai Mykolas ir Dominykas Kazragiai į muziejų atnešė ne tik savo, bet ir tėčio Viktoro atsakymą. Muziejininkams paskambinus ir pakvietus Kazragius atvykti atsiimti prizo, sulaukta visos šeimos apsilankymo. Aktyviai kultūra ir istorija besidominti šeima džiaugėsi laimėtais prizais, papasakojo, kad keliauja po kultūros paveldo objektus, muziejus, apibėrė muziejininkus klausimais apie Gargždų miesto herbo atsiradimo istoriją ir pažadėjo, kad dalyvaus kituose projekto „Bunda jau Baltija“ renginiuose.

Kviečiame ir jus aktyviai dalyvauti projekto „Bunda jau Baltija“ veiklose!

 

Gargždų krašto muziejaus nuotraukos:

 

Paveikslėlių galerija

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 105 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,