Mano Gargždai



Tarptautinis muziejininkų projektas: edukacinės dirbtuvės sujungė Priekulę, Gargždus ir Kuldygą

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Gargždų krašto muziejaus nuotr. Gargždų krašto muziejaus nuotr.

Gargždų krašto muziejus 2024 m. įgyvendina Klaipėdos rajono savivaldybės tarptautinių projektų rėmimo programos projektą „Priekulė-Gargždai-Kuldyga: edukacinės dirbtuvės“. Šio projekto metu, birželio 26–27 d., muziejininkai lankėsi Kuldygoje, kur susitiko su Kuldygos savivaldybės muziejaus ir skaitmeninių inovacijų centro darbuotojais.

 

Vizito metu grupei jaunųjų kuldygiškių Laisvės kovų ir tremties istorijos muziejaus Priekulėje vadovė Dovilė Avižienė vedė edukaciją „Partizano ženkliukas-magnetukas“. Vaikai trumpai susipažino su svarbiausiais faktais apie Lietuvoje vykusį pasipriešinimą, kuriame dalyvavo miško broliai, sužinojo, kokius ženklus ir simbolius jie naudojo. Edukacijos dalyviai buvo pakviesti pamąstyti, su kokiu ženklu jie tapatintų save ir turėjo galimybę jį nusipiešti.

Po edukacijos Gargždų ir Priekulės muziejininkai apsilankė Kuldygos savivaldybės muziejaus ekspozicijose, pamatė originalių ekspozicinių salių įrengimo ir paties eksponavimo pavyzdžių, kuriuos būtų galima pritaikyti ir mūsų rajono muziejuose. Tikimasi, kad, tęsiant bendradarbiavimą, Kuldygos muziejininkai taip pat atvykę į Klaipėdos rajoną ir mūsų muziejų lankytojams pristatys savo edukacijas.

Vizito metu taip pat buvo aptartos bendrų projektų galimybės, išryškinančios Gargždų, Priekulės ir Kuldygos istoriją vienijančius faktus.

Su Kuldygos skaitmeninių inovacijų centru ir jo vykdomomis veiklomis muziejininkus supažindino Kuldygos savivaldybės tarybos narys ir šio centro kūrėjas Artis Gustovskis. Šiame centre vykdomos veiklos atveria naujų galimybių atraktyviomis formomis pasakoti vietos istoriją, ją praplėsti papildytos realybės teikiamomis galimybėmis.

 

Projektą „Priekulė-Gargždai-Kuldyga: edukacinės dirbtuvės“ remia Klaipėdos rajono savivaldybė.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 90 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,