Mano Gargždai



Abiturientų mintys po anglų kalbos egzamino: užduotys nesunkios

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Šiandien, liepos 1-ąją, abiturientams teko dar vienas iššūkis: laikytas anglų kalbos brandos egzaminas –klausymo, skaitymo ir rašymo dalys. Anglų kalbos kalbėjimo dalis vyko birželio 22 d. Klaipėdos rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus patarėja Nijolė Gotlibienė jau anksčiau portalui mano-gargzdai.lt sakė, kad rajone populiariausias yra anglų kalbos valstybinis brandos egzaminas, kurį pasirinko laikyti 175 moksleiviai.

 

Per 3 val. laikiusieji turėjo atlikti trijų tipų užduotis. Rašymo užduotys šiemet buvo susijusios su koronaviruso pandemija. Moksleiviai turėjo rašyti pusiau formalų elektroninį laišką renginių organizavimo kompanijai dėl koronaviruso pandemijos atšaukto renginio bei esė (rašinį), apžvelgiant nuotolinio mokymosi privalumus ir trūkumus.

Visas anglų k. egzamino užduotis galite peržiūrėti ČIA.

Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazistas Eidenis Kasperavičius po egzamino atviravo, kad užduotys buvo nesunkios, rašinio ir laiško temas buvo galima nesunkiai nuspėti – abi susijusios su koronavirusu.

„Užduotys nenustebino, būtent tokių ir tikėjausi. Iš anglų kalbos turėjau 10, todėl tikiuosi egzamine surinkti virš 90 balų. Studijuoti esu apsisprendęs Lietuvoje, tikriausiai Kaune“, – komentavo moksleivis.

Kita abiturientė Anelė Dromantaitė atviravo, kad anglų kalbos egzamino bijojo mažiausiai, tad į jį vyko be jaudulio.

„Žinoma, eidami į egzaminą visada tikimės kuo lengvesnių užduočių, palankių temų, užduotys nepasirodė labai sunkios. Šiek tiek paini esė tema, tačiau nustebino, jog laiško ir esė temos buvo aktualios šiam laikotarpiui“, – sakė 9 balus iš anglų kalbos turėjusi mergina, pridurdama, kad ketina rinktis studijas Vilniaus universitete.

Dar viena Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos abiturientė, Simona Karečkaitė, pasidalinusi mintimis po anglų kalbos egzamino taip pat teigė, kad tikėjosi sunkesnių užduočių: „Laiškas pasirodė labai lengvas, o sunkiausia dalis, mano manymu, esė ir kelios klausymo ir skaitymo užduotys. Iš anglų kalbos dalyko turėjau 6, todėl šio dalyko žinios tikrai nėra pačios geriausios. Tikiuosi rezultato, atitinkančio mano jėgas.“

Mergina taip pat žada studijuoti Lietuvoje.

Kaip ir ankstesniais metais, brandos atestatui gauti reikia išlaikyti 2 brandos egzaminus: privalomą lietuvių kalbos ir literatūros ir dar vieną pasirinkto dalyko brandos egzaminą ar parengti brandos darbą. Kandidatai lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzamino tipą – valstybinį ar mokyklinį – rinkosi laisvai.

Iš viso kandidatai galėjo rinktis ir laikyti ne daugiau kaip 7 brandos egzaminus.

Kitas brandos egzaminas – matematikos, bus laikomas jau šį penktadienį, liepos 3 d.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 374 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,