Mano Gargždai



Gargžduose įvyks nemokamas „Kino karavano“ seansas

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

Festivalio „Kino pavasaris“ ir partnerio TV3 organizuojamas vasaros projektas „Kino karavanas“ atvyksta į Gargždus. Liepos 18 d. 22 val. Jaunimo vasaros estradoje įvyks nemokamas abejingų nepaliekančio filmo visai šeimai „Suteik man sparnus“ seansas. Tai berniuko ir jo tėčio ornitologo nuotykiai mokant žąsiukus skraidyti.

 

„Šiemet po Lietuvą keliaujame su žinute „Kinas jungia“: vaizduotę ir kasdienybę jungiantis kinas augina bendrystės jausmą, kai priešais ekraną išgyvenami panašūs jausmai; kinas jungia emociškai, nes neleidžia jaustis vienišam; kinas jungia Lietuvą, nes dalį didmiesčių kultūrinio gyvenimo atvežame į mažesnius miestelius; kinas jungia žmones, nes patyriminiai nemokami kino seansai suburia bendruomenes ir padeda joms užmegzti pokalbius rūpimomis temomis“, – sako „Kino pavasario“ vykdomoji direktorė Agnesta Filatovė.

 

Užburiantis vaizdais ir kviečiantis mąstyti

Vaidybinis filmas visai šeimai „Suteik man sparnus“ pasakoja apie nuo vaizdo žaidimų ir interneto priklausomą Tomą, kuriam vasaros atostogos gamtos apsuptoje tėčio fermoje atrodo tarsi košmaras. Be to, tėtis dar ir iš pažiūros kvanktelėjęs ornitologas. Jo gyvenimo projektas – išsaugoti nykstančią žąsų rūšį savo lengvu savadarbiu lėktuvėliu jas išmokant migruoti. Iš pradžių abejingas Tomas ilgainiui užmezga ypatingą ryšį su vienu iš sparčiai augančių žąsiukų. Netrukus tėvas su sūnumi leisis į nutrūktgalviškiausią kelionę paukščių migracijos keliais.

Ši aktuali pasaka apie suaugti padedančius nuotykius užburs fantastiškais Norvegijos ir Prancūzijos vaizdais ir kvies jaunuosius žiūrovus mąstyti apie gamtos trapumą bei įtikins, kad jos išsaugojimas yra žmogaus rankose.

 

Filmo anonsas:

 

Laukiantiems seansų po atviru dangumi patariama sekti vietinę žiniasklaidą, „Kino karavano“ feisbuko paskyrą bei „Kino pavasario“ svetainėje talpinamas naujienas. Organizatoriai informuoja, kad kai kurių seansų metu žiūrovai bus fotografuojami, o nuotraukos naudojamos projekto komunikacijoje.

2019 m. „Kino karavano“ vasaros repertuaras: https://kinopavasaris.lt/lt/kino-karavanas

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 79 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,